LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alarmantna situacija

Zagrebačka policija na nogama: Zaprimili su dojave o bombama u čak tri škole!

Policija je po hitnom postupku, zbog dojave o postavljenim bombama, naložila evakuaciju učenika u tri zagrebačke osnovne škole.

Policija je po hitnom postupku, zbog dojave o postavljenim bombama, naložila evakuaciju učenika u tri zagrebačke osnovne škole.

Policija je u kratkom vremenskom periodu zaprimila dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u čak tri osnovne škole na području Zagreba. Kako doznaje Index, radi se o Osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji, OŠ Augusta Šenoe na obližnjoj Selskoj cesti te OŠ Horvati.

Možemo potvrditi da smo primili dojave i u tijeku su provjere - rekli su iz policije.

Učenici Osnovne škole Horvati, koja se nalazi na Knežiji, proteklog su tjedna već bili evakuirani nakon lažne dojave o postavljenoj bombi. 

Dojava o bombi nije stigla na našu adresu već nas je policija kontaktirala da je njihova aplikacija zabilježila dojavu. Organizirali smo evakuaciju te obavijestili roditelje da dođu po djecu. Nemamo sumnje o tome tko je mogao to dojaviti, vjerojatno će policija pokušati identificirati počinitelja. Utvrđeno je kako bombe nema pa poslije podne već nastavljamo s nastavom. Još se nismo susreli s ovakvom situacijom. Imamo 309 učenika, nismo velika škola, svi se dobro znamo i ovo nam je bilo veliko neugodno iznenađenje. nadam se da se ovo više neće ponoviti. No, moram pohvaliti učiteljice koje su odlično reagirale te brzo odvele djecu na sigurno, na igralište - kazala je proteklog tjedna za Večernji list ravnateljica škole, Manuela Piškor Podobnik. 


Ovog puta je dojava o bombi stigla na tri adrese, učenici su ponovno stavljeni na sigurno, a više detalje bit će poznato nakon priotehničkog pregleda.

 
FOTO: PIXABAY