LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport u Zagrebu

Zagreb se sprema za veliko 50. jubilarno izdanje najpoznatijeg malonogometnog turnira u regiji

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021, slavi velikih 50 godina i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021, slavi velikih 50 godina i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane

Zlatne nogometne lopte dokotrljale su se s brojnih lokacija u centru Zagreba, ravno pod noge najvećih legendi malog nogometa, koji su se okupili u Domu sportova kako bi najavili posebno sportsko slavlje. Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola, slavi velikih 50 godina i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane, na radost brojnih malonogometaša i obožavatelja diljem Hrvatske.

Turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a prijave kreću 2. studenog 2021. godine.

– Unatoč vrlo izazovnom i neizvjesnom vremenu, u kojem i dalje svi živimo, želimo vratiti Kutiju šibica tamo gdje joj je i mjesto – u sportske dvorane, u srca navijača na tribinama te brojnim sportašima kojima je ovo prilika za ne samo sjajne sportske pothvate i rezultate već i za nezaboravna druženja koja se, kako su istaknule neke od najvećih legendi ovog sporta, pamte zauvijek. Kutija šibica ove godine obilježava veliki 50. rođendan, a siguran sam da ćemo uz podršku svih naših partnera, obilježiti ovaj jubilej onako kako to ovaj turnir i zaslužuje. Pozivam sve da se prijave i da se priključe pravoj sportskoj zlatnoj groznici koja nas uskoro očekuje u Zagrebu. – poručio je Bernard Grebenar, ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s  ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170 000,00 kuna. Službeni početak prijava za jubilarno izdanje započet će u utorak, 2. studenog, a završava 9. studenog 2021. godine.

Cijene kotizacija nisu se mijenjale ni ove godine pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1000 kn, dok za turnir žena 200 kn. Prijave se mogu predati putem web-stranice www.kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125.

Izvlačenje parova potvrđeno je za 17. studenog, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, s pet igrača u polju i jednim vratarom, dok se turnir žena igra s loptom veličine četiri kao i s četiri igračice u polju te jednom vrataricom.

Zlatna nogometna i navijačka groznica započinje na Štefanje, kada nas očekuje početak spektakularne završnice, a u srijedu, 29. prosinca, doznat ćemo koja će se momčad upisati kao pobjednik povijesne i jubilarne 50. Kutije šibica.

 

Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr i www.sportskiobjekti.hr, na Facebook te Instagram stranici, kao i na kontakt mailu kutija@kutija-sibica.hr.

FOTO: UNSPLASH