LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novitet u školi

Zabrana korištenja mobitela: Roditelji moraju doći po mobitele onih koji prekrše novo pravilo

Splitske škole uvode novu zabranu kojom se u potpunosti zabranjuje korištenje mobitela u školi, pa čak ni pod odmorima.

Splitske škole uvode novu zabranu kojom se u potpunosti zabranjuje korištenje mobitela u školi, pa čak ni pod odmorima.

Učenike splitskih škola, dočekale su velike novosti u obliku potpune zabrane korištenja mobitela u školi. To je pravilo uvelo 28 splitskih osnovnih škola, a odluku je donio aktiv ravnatelja osnovnih škola Grada Splita. Učenicima je dopušteno nositi mobitele u školu, ali ih neće smjeti koristiti ni za vrijeme nastave niti za vrijeme odmora, piše Net.hr.
 

Uvođenje novog pravila u drugim školama

 

Škole koje još nisu donijele tu odredbu, morat će sazvati stručna tijela škole, to jest Učiteljsko vijeće, Vijeće učenika i Vijeće roditelja. Naime, Davor Šimić, ravnatelj Osnovne škole Gripe-Lokve i predsjednik aktiva ravnatelja za Hinu je ispričao de je dio škola već počeo primjenjivati novo pravilo.
 

„Reakcija učenika u školama u kojima se odluka počela provoditi je dobra, kao i reakcije roditelja. Roditelj mora doći u školu po uređaj ako ga dijete neovlašteno koristi tijekom nastave i školskog odmora. Za sada nema nikakvih problema“, kazao je Šimić.


Odredba je postavljena s ciljem da djeca nauče poštivati pravila i da ne koriste mobitele za vrijeme nastave, što uključuje i vrijeme za odmor – mobitel mora biti u torbi.
 

Što u slučaju potrebe?

 

Ako dođe do situacije da učenici moraju kontaktirati roditelje, za dopuštenje moraju pitati nastavnika ili stručnu službu. Pravilo o korištenju mobitela ne primjenjuje se na djecu koja zbog zdravstvenih problema moraju imati uključene mobitele.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA