LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uključeno 13 škola iz Sisačko-moslavačke županije

Za učenike s Banije osigurano besplatno ljetovanje uz smještaj u hotelu, obroke i izlete

Ukupno 13 škola na području Sisačko-moslavačke županije uključilo se u projekt Hrvatske udruge turizma i četiriju ministarstava za besplatno ljetovanje na Jadranu.

Ukupno 13 škola na području Sisačko-moslavačke županije uključilo se u projekt Hrvatske udruge turizma i četiriju ministarstava za besplatno ljetovanje na Jadranu.

Dvanaest hotelskih kuća u suradnji s četirima ministarstvima učenicima iz područja pogođenih potresom, odnosno iz Sisačko-moslavačke županije u rujnu i listopadu nude besplatno ljetovanje u svojim objektima na Jadranu za više od tisuću učenika i profesora iz 13 škola. Isto su prema priopćenju nudili i u lipnju.

Ministarstva snose troškove sadržaja boravka učenika kao što su izleti i slično, dok hotelske kuće osiguravaju hranu i smještaj.
– Sve članice HUT- a odazvale su se na ovaj poziv, kao što su se se odazvale odmah i nakon potresa na Baniji kada su donirali 116 mobilnih kućica, a kasnije u dogovoru s Vladom još 262. To sve pokazuje solidarnost i socijalnu osjetljivost turističkih kompanija da pomognu onima kojima je teško, i to u u trenutku kada ni same nisu u sjajnoj situaciji s biznisom zbog pandemije. – istaknuo je direktor HUT-a Veljko Ostojić.
Učenici će navodno biti smješteni u hotelima s najmanje tri zvjezdice, a zbog svega navedenoga u ime svih učenika i profesora zahvalila se ravnateljica OŠ Mate Lovraka iz Petrinje Ankica Krnjajić Magdić:
– To su jedinstvena iskustva i doživljaji za našu djecu nakon ove vrlo izazovne školske godine i drago mi je da smo bili prva škola koja je u tome sudjelovala u lipnju. – poručila je Krnjajić Magdić.
FOTO: UNSPLASH