LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Grada Gospića i osnovnih škola

Za djecu u riziku od siromaštva osigurana besplatna hrana u školama

– Cilj je projekta pridonijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 282 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića. – poručuju predstavnici.

– Cilj je projekta pridonijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 282 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića. – poručuju predstavnici.

U Gospiću je pokrenut projekt pod nazivom U zagrljaju zdrave prehrane 5. U njegovu sklopu osigurava se besplatna hrana u školama za djecu u riziku od siromaštva.

Projekt provodi Grad u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Jure Turića, Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana – Lički Osik i Osnovnom školom dr. Ante Starčevića – Pazarište Klanac. Ukupno je vrijedan 256 510, 45 kuna, a u potpunosti je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. 

– Cilj je projekta pridonijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 282 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića kroz osiguravanje besplatne prehrane u školama. – poručuju predstavnici.

Tvrde i da je to jedna u nizu mjera za učenike, odnosno da Grad Gospić sustavno mnogo ulaže u osnovnoškolsko obrazovanje.

– Grad je preuzeo potpuno financiranje produženog boravka za učenike nižih razreda osnovne škole u Ličkom Osiku i Gospiću – svoj je djeci besplatan. Do sada su roditelji u Gospiću sami financirali produženi boravak u visini od oko 600 kuna, a sada je za to u Proračunu osigurano gotovo šesto tisuća kuna koja se izdvajaju za plaće troje učitelja i dvije kuharice. – navode.

Napominju da Grad provodi i projekt pomoćnika u nastavi koji su osigurani za djecu s poteškoćama u razvoju – u trima osnovnim školama na području Gospića zaposleno ih je jedanaest.

– Također, za svu djecu u osnovnim školama Grad osigurava besplatno voće kroz projekt Školska shema voća i povrća te kupuje školski pribor za učenike osnovnih škola.

FOTO: PRILIKA GRUPA