LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Mreža za aktivaciju mladih”

Za aktivno uključivanje mladima je najpotrebniji prostor, prometna povezanost i dostupnost informacija o raspoloživim sadržajima

Prenosimo glavne zaključke istraživanja predstavljenog na konferenciji u okviru projekta „Mreža za aktivaciju mladih”.

Prenosimo glavne zaključke istraživanja predstavljenog na konferenciji u okviru projekta „Mreža za aktivaciju mladih”.

U Tribini grada Zagreba 30. travnja 2021. održana je regionalna konferencija pod nazivom Položaj mladih u Hrvatskoj u odnosu na aktivaciju i uključenost u lokalnoj zajednici. Okupila je mlade, donositelje odluka i one koji rade s mladima. 

U njenu su sklopu predstavljeni rezultati provedenog istraživanja osobnih razloga, ekonomskih i pravnih prilika koje utječu na aktiviranje mladih te situaciju unutar sektora mladih.

– Istraživanje je pokazalo kako mladima nedostaje podrška, poticaj i poticajno okruženje, kritično nedostaje infrastruktura i prostora za mlade kroz koje bi mogli djelovati. – istaknula je regionalna koordinatorica Marija Valečić iz udruge Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava koja je organizirala konferenciju kroz projekt Mreža za aktivaciju mladih.


Foto: CROK

Svjetlana Marijon, predsjednica zdruge Zamisli i voditeljica tog projekta, napomenula je: 

– Kako bismo pomogli u rješavanju problema mladih, konzorcij od 15 udruga iz cijele Hrvatske uz Ekonomski institut Zagreb i Pravni fakultet u Splitu pokrenuo je Mrežu za aktivaciju mladih. Cilj je projekta razvijanje dijaloga i jačanje suradnje između organizacija civilnog društva koje programski djeluju u korist mladih, kao i osoba koje rade s mladima, a u svrhu pozicioniranja istih kao važnih aktera od interesa za RH u osiguravanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvu te jačanje suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, socijalnim partnerima, gospodarstvom i visokoobrazovnim i znanstvenim institucijama. Projekt se provodi od 1. studenog 2020. godine do 30. travnja 2023. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Detaljnije informacije dostupne su na stranicama udruge Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava kao i udruge ZAMISLI iz Zagreba te ostalih partnera na projektu.
FOTO: CROK