LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noviteti društvenih mreža

WhatsApp uskoro neće prikazivati brojeve telefona?

Mnogima najdraža društvena mreža trenutno radi na unaprjeđenju razine privatnosti svojih korisnika.

Mnogima najdraža društvena mreža trenutno radi na unaprjeđenju razine privatnosti svojih korisnika.

U protekloj godini WhatsApp je najavio razne novitete, a najnoviji je vezan uz poboljšanje privatnosti korisnika te društvene mreže. Naime, do sada su se korisnici povezivali brojem telefona ili pomoću QR koda kojeg su korisnici mogli skenirati.
 


VEZANO: Novosti na WhatsApp-u: nestajuće glasovne porukeMeđutim, u WhatsAppu rade na opciji koja bi uvelike olakšala povezivanje uz što bi povećala i privatnost – korisnička imena. To je opcija koju bi korisnici koristili umjesto razmjene brojeva telefona, piše Zimo.
 

Zaštita osobnih podataka


Prema dosadašnjim informacijama, korisnici za razliku od dosadašnjeg sistema, prilikom razmjene poruka ne bi međusobno mogli vidjeti brojeve telefona. To je korak prema naprijed u zaštiti osobnih podataka jer će tako dijeliti samo izabrano korisničko ime koje ne bi trebalo biti trajno.
 

VEZANO: Studentski.hr od sada možete pratiti i na WhatsAppu!Sukladno tome, razvija se i opcija pretraživanja korisnika na temelju korisničkog imena. Ove opcije bit će dostupne za web i Android verziju aplikacije, na čijem razvoju se trenutno radi, ali pretpostavlja se da će kasnije biti dostupna i korisnicima iOS-a.

Za sada nije poznat točan datum uvođenja nove opcije, ali nagađanja su da će biti kroz par tjedana ili mjeseci.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA