LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radnička prava

Vozači Ubera u Hrvatskoj kreću u štrajk

Radnicima, bez ikakvog obrazloženja nadležnih, kasne isplate naknade za rad.

Radnicima, bez ikakvog obrazloženja nadležnih, kasne isplate naknade za rad.

Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi potvrdila je za Index da vozači Ubera u nedjelju, 17. listopada, kreću u štrajk. 

Radnici navode kako im bez ikakvog obrazloženja kasne isplate te kako ne mogu stupiti u kontakt s fizičkim osobama koje bi im objasnile što se događa. 

– Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen. U nedjelju će se ići u štrajk na razini cijele Hrvatske. U Zagrebu planiramo blokirati Radničku cestu gdje je Uberov ured jer ćemo zahtijevati da netko iz Ubera, neka fizička osoba izađe pred nas i kaže nam što se događa. – rekla je Filipović dodavši kako radnici nemaju nikakvog odgovora te dobivaju samo automatizirane poruke. 

Sa štrajkom će, kako doznaje Večernji list, oko 2000 vozača Ubera nastaviti i u ponedjeljak

– Vrlo je važno da pošaljemo poruku. To želimo. Za sada znamo samo da je sjedište Ubera u Hrvatskoj u Radničkoj ulici u Zagrebu. Na širem zagrebačkom području aktivno je više od 2000 vozača. Velika većina njih izgasit će aplikaciju, a organiziran je i dolazak u Radničku ulicu iz koje nećemo izaći dok iz upravne zgrade na razgovor s nama ne izađe nadležan čovjek. Želimo znati što se događa, želimo human pristup. Mi nismo roboti kazala je Filipović za Večernji list. – dodavši kako će u nedjelju biti poznat točan broj vozača izvan Zagreba koji će se pridružiti štrajku. 

Na situaciju su reagirali i iz tvrtke Uber: 

– Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku. 

FOTO: UNSPLASH