LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komentar premijera Plenkovića

Vlada će sutra raspravljati o prelasku na online-nastavu na razini cijele države

– Gledat ćemo u svim onim situacijama gdje je epidemiološka slika lošija, da se razmotri prelazak na model C obrazovanja, tj. da škole prijeđu na online-sustav. – rekao je premijer Plenković.

– Gledat ćemo u svim onim situacijama gdje je epidemiološka slika lošija, da se razmotri prelazak na model C obrazovanja, tj. da škole prijeđu na online-sustav. – rekao je premijer Plenković.

Nekolicina županija već je prešla na nastavu na daljinu, no to bi se ipak moglo primijeniti na razini cijele države, piše Jutarnji list. Naime, premijer je rekao da će Vlada o tome raspravljati sutra na sjednici.

Sada je već gotovo sasvim izgledno da će zagrebački učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola, osim maturanta, od ponedjeljka nastavu pohađati prema C modelu, barem do Uskrsa, a možda i duže ako se epidemiološka situacija ne popravi.
– Gledat ćemo u svim onim situacijama gdje je epidemiološka slika lošija, da se razmotri prelazak na model C obrazovanja, tj. da škole prijeđu na online-sustav. Detaljnije o tome ćemo govoriti sutra, odnosno u petak. – rekao je Plenković, prenosi Jutarnji list.
Iz Gradskog ureda za obrazovanje, međutim, ne vide problem u trenutnom načinu organizacije nastave:

– Redovita nastava u zagrebačkim školama zasad se odvija bez teškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno u nastavi pojedinog razrednog odjela, donosit će se sukladno uputama epidemioloških službi. 



Ono što je poznato jest da će od idućeg tjedna vjerojatno deset županija nastavu preseliti u virtualni svijet: Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Primorsko-goranska, Šibensko-kninska, Varaždinska, Zadarska, Karlovačka, Splitsko-dalmatinska u kojoj je, kako nam je već poznato, preporuka za online-nastavu upućena i visokim učilištima, te možda Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija.
FOTO: WIKIPEDIA