LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportsko natjecanje

Više od 200 ekipa stiže na zlatnu Kutiju šibica

Najavljeno tradicionalno izvlačenje parova koje će se održati 17. studenog u Dvorani 2 doma sportova.

Najavljeno tradicionalno izvlačenje parova koje će se održati 17. studenog u Dvorani 2 doma sportova.

Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola. Nakon jednogodišnje pauze i unatoč nepredvidivom vremenu u kojem i dalje živimo, na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava. Potvrda je ovo ne samo vrijednosti i kultnog statusa koji Kutija nosi već desetljećima, već i napora organizacijskog tima koji je odlučno stao iza ideje da se Kutija ove godine jednostavno mora održati.

Pripreme za izvlačenje parova su u tijeku, što je posljednji korak do onoga što svi željno iščekuju – početak jubilarnog izdanja Kutije šibica, najveće i najvažnije malonogometne manifestacije u regiji, koja će se održati od 27. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Najveći broj prijava i ove godine pristiglo je za seniorski dio turnira pa će se tako za zlatni jubilarni pehar boriti 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se četrnaesti put i sudjelovat će 62 ekipe dok će se za pobjednice petog izdanja ženskog turnira boriti 8 ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1260 malonogometnih igrača i igračica što samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

– Želio bih čestitati i zahvaliti organizacijskom timu iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima koji se, unatoč neizvjesnom vremenu, nije predavao nego je odlučno krenuo u pripremu i realizaciju 50. izdanja ove kultne priredbe. Činjenica da imamo 212 pristiglih prijava znači da su u tome i uspjeli, a siguran sam da je pred svima nama jedno uistinu posebno izdanje koje ćemo, nadam se, još dugo pamtiti. Kutija šibica to zaslužuje, igrači i posjetitelji to zaslužuju i na kraju, mali nogomet i sport u Hrvatskoj to itekako zaslužuju. Svim timovima želim puno sreće u sportskim dvobojima na terenu, a Kutiji šibica još puno sjajnih predstava i rođendana u budućnosti – poručio je Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade.

Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Šibenika, Pule, Novske, Trogira, Novog Vinodolskog, Pitomače, Samobora, Ploča, Brača, Krapine, Mljeta, Makarske te brojnih drugih gradova. Posebno veseli činjenica da su se i ove godine prijavile momčadi iz susjedstva pa tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije. Među prijavljenim momčadima, našli su se i pobjednici prošlog izdanja Kutije šibica koji najavljuju pravu borbu za obranu naslova.
 

Ekipa CB Dobermann Zagreb, osvojila je seniorski dio turnira te je posebno motivirana za obranu naslova.

– Jako se veselimo što se turnir vraća i moram priznati da nam je baš falilo natjecanje. I ove godine dolazimo u jakom sastavu, a svi se nadamo i priželjkujemo obranu titule iz 2019. godine – izjavio je Juraj Bedeković, voditelj tima.

KMN Meteorplast stiže iz susjedne Slovenije, a u Zagreb se vraćaju po još jedan naslov veteranskog dijela turnira.

– Momčad je gotovo ista, uz male korekcije. Odlučili smo se vratiti jer se naslov mora braniti. Bilo nam je jako žao što se prošle godine Kutija nije mogla održati i isto tako, jako nas je obradovala vijest da se vraća. Konkurencija je velika i sigurno će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo dogurati daleko – izjavio je Rade Rusmir, jedan od igrača.

Naslov brani i ženska momčad Michieli – Tomić Brač, a u Zagreb dolaze spremne za prave sportske dvoboje te ponavljanje vrhunskog rezultata.

– Nismo uopće dovodili u pitanje sudjelovanje naše momčadi jer je ipak riječ o jubilarnom 50. izdanju i spremni smo obraniti titulu te osvojiti ovu posebnu Kutiju šibica. Ekipa je skroz nova, a jedina Hrvatica među njima je moja kćer, koja je igrala i prošli put – izjavilo je Jakša Michieli-Tomić, voditelj momčadi.

Izvlačenje parova očekuje nas u srijedu, 17. studenog, u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 12 sati nakon čega kreću sportski dvoboji. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene web-stranice turnira www.kutija-sibica.hr.

 

Velika će pažnja, poručuju organizatori, biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na poveznici https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

FOTO: UNSPLASH