LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KBC Osijek

Više dječaka završilo u bolnici zbog ozljede testisa: Svemu je kriv bizaran TikTok izazov!?

Iako osječki dječaci nisu željeli otkriti uzrok nastale povrede, sumnja se da je svemu kumovao TikTok izazov naziva 'Hit Him in the Balls Challenge' ('Udari ga u testise').

Iako osječki dječaci nisu željeli otkriti uzrok nastale povrede, sumnja se da je svemu kumovao TikTok izazov naziva 'Hit Him in the Balls Challenge' ('Udari ga u testise').

Osječki KBC posljednjih je dana zaprimio veći broj dječaka s dijagnozom torzije testisa. Riječ je o ozljedi koja nastaje uslijed rotacije mošnje, a kao posljedica javlja se prekid dotoka krvi, što u najgorem slučaju može izazvati trajno odumiranje testisa.

Iako se torzija može javiti spontano, sumnjaju se kako su osječki dječaci, koji nisu željeli otkriti uzrok nastale povrede, sudjelovali u bizarnom TikTok izazovu naziva Hit Him in the Balls Challenge (Udari ga u testise).

Mi nismo zapravo dobili informaciju da se radilo o ikakvom tik tok izazovu, što ne znači možda da nije, ali i prije tik toka su bile svakakve igre u dječjoj dobi koje mogu dovesti do te ozljede, a ta se ozljeda ne mora dogoditi ni uslijed koje traume nego spontano - rekla je za HRT Izabela Kiš, spec. dječje kirurgije u KBC-u Osijek.


TikTok izazovi konstantno ugrožavaju zdravlje djece i mladih


Slični i jednako opasni TikTok izazovi pojavljivali su se i u prošlosti ove sve popularnije društvene mreže. Poznat je slučaj iz 2019. kada je tada 12-godišnji dječak, također zbog odrađivanja TikTok izazova, umalo trajno oštetio testise. 

Postoji povijest tik-tok izazova u kojima se adolescenti tinejdžeri, koji su još uvijek najveći korisnici tik-toka, izazivaju na različite oblike samoozljeđivanja. Poznati su slučajevi kada su se gušili do nesvijesti, pa i do smrti. Poznat je i slučaj u Velikoj Britaniji, kada je bio popularan TikTok izazov tijekom kojeg su se djeca udarala u međunožje. - rekao je za HRT Tomislav Levak, medijski analitičar.

FOTO: UNSPLASH