LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Backo Mini Express

VIDEO: Vlakići koji nikada ne kasne poprimili božićno ruho

Umanjeni prikazi skijališta na Sljemenu i klizališta na Tomislavcu samo su dio božićnog izgleda Backo Mini Expressa.

Umanjeni prikazi skijališta na Sljemenu i klizališta na Tomislavcu samo su dio božićnog izgleda Backo Mini Expressa.

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi, Backo Mini Express, ovih je dana poprimila posebni božićni izgled. Najpoznatiji gradski vlakići obogaćeni su raznim božićnim detaljima, dio su manifestacije Advent u Zagrebu te svakodnevno privlače posjetitelje glavnoga grada.

Skijalište na Sljemenu, FOTO: Backo Mini Express

Maketa je nastala ručnim radom idejnog začetnika projekta Antuna Urbića te ostalih djelatnika muzeja. Umanjeni je prikaz stvarnog života u omjeru 1:87 te se prostire na 75 četvornih metara. Prikazuje 2500 detalja iz stvarnog života i ima ukupno 100 kompozicija vlakova. Za vlakiće koji nikada ne kasne napravljeno je čak 1050 metara tračnica te po njima istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti njih 20.

Klizalište na Tomislavcu, FOTO: Backo Mini Express

Ovog se adventa maketa može podičiti mnoštvom noviteta i novootvorenih lokacija. Napravljeno je skijalište na Sljemenu te je postavljena utrka Snježne kraljice. Posebnosti su pokretna žičara i skijaši koji nisu zalijepljeni za tlo nego se kreću, po čemu je maketa jedinstvena u Europi. Dodatna atrakcija je umanjeni prikaz klizališta na Tomislavovu trgu. Cjelokupnoj atmosferi doprinose zvučni efekti, promjena dana i noći te osjet prave kiše.

Backo Mini Express smješten je u centru Zagreba, u Gundulićevoj 4. Maketu u božićnom ruhu možete vidjeti do 7. siječnja svakim danom osim Božića i Nove godine, od 10 do 22 sata. Dodatne informacije potražite na mrežnim i Facebook stranicama Backo Mini Expressa.

FOTO: BACKO MINI EXPRESS