LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZBORI 2024.

VELIKA ANKETA: Kome ćete dati svoj glas na izborima iduće srijede?

Razmislite što je to što vas motivira da podržite određenog kandidata? Koji su ključni faktori koji utječu na vašu odluku? Kako vidite ulogu politike u rješavanju važnih gospodarskih i društvenih pitanja?

Razmislite što je to što vas motivira da podržite određenog kandidata? Koji su ključni faktori koji utječu na vašu odluku? Kako vidite ulogu politike u rješavanju važnih gospodarskih i društvenih pitanja?

Kako se približavamo datumu izbora, pred nama je važna odluka o tome kome dati svoj glas. Jasno, izlazak na izbore je demokratska odluka svakog od nas, ali i demokratsko pravo svakog građanina Republike Hrvatske. Bez obzira na (ne)zanimanje za politiku, odluka je to koja može imati dalekosežne posljedice i oblikovati našu zajedničku budućnost. Stoga je ključno pažljivo razmotriti vrijednosti, prioritete i očekivanja od budućih lidera, odnosno onih koji će nas predstavljati u Hrvatskom saboru u idućem mandatu.

Neke će možda privući kandidat čija politička platforma naglašava ekonomsku pravdu, borbu protiv nejednakosti ili unapređenje obrazovanja i zdravstvenog sistema. Druge pak, ličnost kandidata, njihova prošlost, integritet ili sposobnost da ostvare promjene koje su vam bitne. Ili možda pažljivo analizirate konkretne političke planove i programe koje kandidati nude, tražeći onaj koji najviše odgovara vašim uvjerenjima i ciljevima.

Svako od nas donosi svoju jedinstvenu perspektivu i životno iskustvo u proces odlučivanja. Bez obzira na to što je ključno za vas, važno je da se angažirate i da iskoristite svoje pravo glasa kako biste utjecali na budućnost naše zemlje.

U tom duhu, pozivamo vas da u anketi podijelite za koga ćete glasati u srijedu 17. travnja. Razmislite što je to što vas motivira da podržite određenog kandidata? Koji su ključni faktori koji utječu na vašu odluku? Kako vidite ulogu politike u rješavanju važnih gospodarskih i društvenih pitanja?
 


*U anketi su ponuđene političke stranke temeljem posljednjeg velikog predizbornog HRejtinga po izbornim jedinicama, odnosno one koje bi prema istraživanju točno tjedan dana prije izbora ušle u Hrvatski sabor. Kako će stvarno izgledati 11. saziv Hrvatskog sabora, odlučit ćete vi – birači.
FOTO: PEXELS