LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potonuo splav, a i oni s njime

Vatrogasci zgroženi ljudskim ponašanjem tijekom poplava: 'U splavi, na Savi'

Zagrebački vatrogasci morali u akciju spašavanja zbog odviše "kreativne" ideje dvojca.

Zagrebački vatrogasci morali u akciju spašavanja zbog odviše "kreativne" ideje dvojca.

Vatrogasci su još jednom pokazali da su uvijek spremni pomoći, pa makar ljudi sami bili krivi za situaciju u kojoj su se našli. Naime, Vatrogasna postaja Zagreb podijelila je fotografije s jučerašnjeg spašavanja do kojeg je došlo zbog neodgovornosti dvije nepoznate osobe.

"Opasno i neodgovorno! Upravo smo spasili dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavi. U noći s ovakvom prognozom. U splavi. Na Savi", stoji u objavi Vatrogasne postaje Zagreb

Tko je, i zašto, došao na ideju da prenoći na splavi na rijeci Savi koja je narasla za rekordnih 440 centimetara, nisu otkrili. No, građani u komentarima nisu štedjeli anonimne veslače.

"Treba im debelo naplatiti spašavanje, jer netko mora ugroziti svoj život da bi spasio tuđi", stoji u jednom od brojnih komentara.

Drugi su zaključili da u takvim slučajevima ljude treba pustiti da se sami nose s posljedicama svojih odluka.

"Super je da se u ovakvoj situaciji morate baviti i ovakvim šupljoglavcima. Trebali ste ih pustiti da odrade riječno krstarenje do Crnog mora. Ovo je na razini odlaska na Biokovo u japankama i bez vode usred ljetnog dana", komentirala je gospođa te upitala vatrogasce je li tim ljudima barem bilo neugodno kad su ih pokupili?


Ostaje pitanje, treba li ljude "opaliti po džepu" da bi dva puta razmislili prije odlaska u slične pohode.
FOTO: FB SCREENSHOT