LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crna kronika

Uznemirujuće: Djevojku u Zagrebu tjerali na prostituciju

Zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavali su 26-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavali su 26-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Žena i dva muškarca osumnjičeni su da su 26-godišnjakinju u Zagrebu mjesecima tjerali na prostituciju te da su je držali u odnosu koji bi se mogao okarakterizirati kao ropstvo, piše Index.hr

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Trgovanje ljudima na štetu 26-godišnjakinje – stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Naime, sumnja se da je 42-godišnjak prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavao 26-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila.

– Sumnja se da su od travnja 2021. godine do početka listopada 2021. godine, uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju stjecanja imovinske koristi putem njezinog iskorištavanja u vidu pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavile odnos sličan ropstvu – piše policija.

Isto se tako sumnja da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od travnja 2021. godine do kolovoza 2021. godine, putem objavljenih oglasa pronalazio osobe kojima je oštećena u za tu svrhu unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala spolne usluge uz novčanu naknadu. Taj je novac 26-godišnjakinja morala predati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji.

Ukratko, 42-godišnjak je djevojku tjerao na prostituciju te je zlostavljao. 40-godišnja žena je tražila mušterije, a 39-godišnji muškarac je ponekad vršio prijevoz.
 
Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala oštećenoj koju bi slala na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom.

Tijekom ljeta 2021. godine osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje spolnih usluga te joj se 26-godišnjakinja suprotstavila, međutim, 40-godišnjakinja je verbalno i fizički napala, što je kod osumnjičene izazvalo strah te je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu, dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima – objavila je policija.

FOTO: PIXABAY