LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vizualni spektakl još neviđen u Hrvatskoj

Uskoro prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata, glavna nagrada 8000 kuna!

Prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata idealna je prilika za sve koji su željni iskazati svoju kreativnost i stečeno znanje u području filmske šminke, specijalnih efekata i prostetike.

Prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata idealna je prilika za sve koji su željni iskazati svoju kreativnost i stečeno znanje u području filmske šminke, specijalnih efekata i prostetike.

Udruga 3. zmaj iz Rijeke organizira prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata - SFX Makeup Competition u sklopu konvencije Rikon koja će se održati od 7. do 9. 10. 2022. na Filozofskom fakultetu u RIjeci. Konvencija fantastike Rikon jedinstvena je manifestacija koja se održava od 1997. godine i sadrži bogatu tradiciju odlične atmosfere, umrežavanja i druženja, fantastičnih znanstvenih predavanja i panela, odličnih rasprava, te niz vrhunskih sudionika programa.

 

Svako novo izdanje Rikona donosi i proširenje programa koje konvencija nudi svojim posjetiteljima i sudionicima. Ovogodišnji novitet je upravo natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata u kojem mogu sudjelovati svi vizažisti, amateri, entuzijasti i ljubitelji filmske šminke. Filmska šminka nezaobilazan je dio filmske industrije, a u njoj se osim profesionalaca nerijetko okušaju i amateri koji su ljubitelji makeup-a, Halloweena, karnevala i cosplaya (hobi u kojem sudionici zvani cosplayeri (engleski: cosplayers) nose kostime i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik).

 

Prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata idealna je prilika za sve koji su željni iskazati svoju kreativnost i stečeno znanje u području filmske šminke, specijalnih efekata i prostetike. Tema prvog kruga natjecanja je: INTERGALAKTIČKA ČUDOVIŠTA. Kandidate se potiče da se inspiriraju filmovima, serijama, knjigama ili noćnim morama i predstave svoje intergalaktičko čudovište koristeći što više elemenata specijalnih efekata i prostetike. Top 10 finalista (koje će izabrati publika glasanjem na instagramu) boriti će se za nagradni fond u iznosu od 8.000 kuna i titulu The 1st Rikon SFX Makeup Artist 2022, uživo na velikom finalu u Rijeci, 8. listopada na Rikonu.

 

Prijave za prvi krug natjecanja su otvorene do petka 9. rujna 2022. godine. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 18 godina, bez obzira jesu li profesionalci ili amateri. Natjecanje službeno završava u subotu 8. listopada 2022. proglašenjem pobjednika na Rikonu. Prijavnicu za natjecanje kao i pravilnik o sudjelovanju možete pronaći na poveznici a novosti o natjecanju i glasanju pratiti na službenom Instagram profilu @SFXCroatia.

 

 

Natjecanje sponzoriraju Učilište Profokus, Kryolan Professional Makeup i Kallos Beauty Academy, te njihove predstavnice su i dio sudačkog panela koji će ocjenjivati finaliste. Sudački panel vodi počasna gošća Rikona 2022, Nikolina Zaninović Kokotović, prepoznata i međunarodno nagrađivana hrvatska vizažistica, a tu su Kristina Atletić, vizažistica i mentorica na Učilištu Profokus, Ana Marija Rubić, vlasnica tvrtke Conure Beauty  i general manager za Kryolan Professional make-up Hrvatska, te Martina Krajinović Gülsün, vlasnica Kallos brenda i osnivačica Kallos Beauty Akademije
FOTO: PEXELS