LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pogodnosti u javnom prijevozu

Uskoro ćete moći produžiti ili izraditi ZET-ov studentski i učenički pokaz

Učenici će za produljenje ili izradu pretplatne karte morati donijeti ovjereni obrazac, dok će studentima karta biti automatski produžena ako se nalaze u sustavu s kojim je ZET povezan.

Učenici će za produljenje ili izradu pretplatne karte morati donijeti ovjereni obrazac, dok će studentima karta biti automatski produžena ako se nalaze u sustavu s kojim je ZET povezan.

Zagrebački električni tramvaj započinje s produljenjem i izradom učeničkih pretplatnih karata za učenike osnovnih i srednjih škola te za studente zagrebačkih fakulteta.

Učenici ne trebaju izrađivati novu karticu, nego produljiti učenički status na bilo kojem ZET-ovu prodajnom mjestu uz ovjereni obrazac Zahtjeva, dok studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.
– Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika. Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine). – navode iz ZET-a.
Studenti fakulteta koji se nalaze u sustavima s kojima je ZET povezan moći će, stoga, bez ovjere zahtjeva produljiti svoj status, dok će oni studenti čiji fakulteti nisu u sustavu morati donijeti ovjereni zahtjev.
– Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada
 
Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine. – napominje se u obavijesti.
Važno je napomenuti da potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu, pa ako vas u tramvaju ili autobusu uhvate bez nje, čeka vas kazna!
FOTO: STUDENTSKI.HR