LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo hrvatskih branitelja

Uručene nagrade srednjoškolcima za najbolje priče o Domovinskom ratu

Sedam je priča nagrađeno, međutim broj nagrada bio je premali da bi se odalo priznanje svim učenicama i učenicima koji su napisali zapažene priče, stoga je još pet priča pisano pohvaljeno.

Sedam je priča nagrađeno, međutim broj nagrada bio je premali da bi se odalo priznanje svim učenicama i učenicima koji su napisali zapažene priče, stoga je još pet priča pisano pohvaljeno.

Jučer, 3. kolovoza, uručene su nagrade za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Ministarstvu hrvatskih branitelja, u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nagrade i pohvale učenicima i njihovim mentorima uručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a događaju je nazočila i državna tajnica u Ministarstvu Nevenka Benić, članovi Povjerenstva za vrednovanje, mentori učenika te njihovi roditelji.

Hrvatski srednjoškolci osvojili brončane medalje na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi u KazahstanuNagrađeno je ukupno sedam priča, a pet priča pisano je pohvaljeno. Kako stoji na stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, cilj je natječaja očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Srednjoškolci jutros ostali bez pristupa sustavu e-upisi zbog tehničkih poteškoća


Mentorica prvonagrađene učenice prof. Ana Samardžija Lujanac okupljenima se obratila te istaknula kako učenike motivira na pisanje o Domovinskom ratu:
– Neizmjerno sam ponosna što su već drugu godinu učenice moje škole, IV. jezične gimnazije iz Zagreba, tako uspješne – prošle su godine nagrađene dvije učenice, a ove godine Vilhelmina Lana je pobjednica kratke priče o Domovinskom ratu. Pohvalila bih ovaj projekt kojem je svrha i cilj očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Nama nastavnicima osobito je zanimljiv jer je konačan cilj književno ostvarenje, pa tako afirmacijom upravo pisane riječi učenici promišljaju, razvijaju domoljubne osjećaje, interes za nacionalnu povijest te stav prema ratnim zbivanjima u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata.
Sve nagrađene i pohvaljene priče možete pročitati ovdje.
FOTO: MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA