LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeni festival

ULTRA Europe najavljuje dolazak novih glazbenih zvijezda u Split

Above & Beyond, Amelie Lens, DJ Snake, Marco Carola, Marshmello, Steve Aoki i Nicky Romeri potvrdili nastup na Parku mladeži.

Above & Beyond, Amelie Lens, DJ Snake, Marco Carola, Marshmello, Steve Aoki i Nicky Romeri potvrdili nastup na Parku mladeži.

Glazbena industrija napokon se vraća na pozornice diljem svijeta, a na veliko oduševljenje brojnih obožavatelja vraćaju se i najveći svjetski festivali koji najavljuju otvaranje svojih plesnih arena. ULTRA Worldwide vraća se jača nego ikad – za samo 4 dana počinje ULTRA Australia dok će se daleko najveći broj fanova, njih gotovo 200 000 tisuća, okupiti krajem ožujka na ULTRA Music Festivalu u Miamiju, tamo gdje je sve i počelo prije više od dva desetljeća. A jedino europsko izdanje, festival ULTRA Europe, ususret svom osmom izdanju, koje će se održati od 8. do 10. srpnja 2022., na Parku Mladeži u Splitu, najavljuje dolazak još 16 izvođača, dugogodišnjih vladara svjetske elektroničke glazbene scene. Above & Beyond, Amelie Lens, DJ Snake, Marco Carola, Marshmello, Nicky Romero i Steve Aoki stižu na Park Mladeži, a na listi glazbenika druge faze lineupa nalaze se i  Acraze, Airod, Anna, Frank Walker, Ilario Alicante, Krewella, Sam Feldt i Sofi Tukker.

 

Glavna splitska pozornica ugostit će jednu od najnevjerojatnijih pop zvijezda današnjice. Marshmello je anonimni DJ i producent poznat samo po svojoj maski u obliku bijelog sljeza, sa širokim osmijehom i velikim, simpatičnim očima. Ali s obzirom na način na koji je njegova glazba odjeknula diljem svijeta, očito je riječ o pop zvijezdi koja itekako zaslužuje svoje mjesto u glazbenoj industriji. Riječ je o DJ-u koji je predvodio mnogobrojne EDM festivale, svirao je na ceremoniji otvaranja Lige prvaka, a bio je i prvi umjetnik koji je ikada izveo koncert u video igrici Fortnite. Stalni je vladar Billboardovih ljestvicama te je ime koje se od početka karijere nalazi među top 10 najboljih DJ-eva na svijetu. Među njegovim uspješnicama su singlovi Wolves sa Selenom Gomez, Silence koji potpisuje s Khalidom te platinasti hit Happier, nastao u suradnji s Bastilleom.

 

DJ Snake je jedan od najslušanijih Francuza na svijetu i DJ s čak 3 pjesme u Billion Stream Spotify Clubu. Jedna slika iz njegovog zanimljivog glazbenog puta možda najbolje može sažeti cijeli opseg njegove karijere – DJ Snake na vrhu francuskog Slavoluka pobjede, gleda na svijet s visine i natapa ga svojim zvukovima. Surađivao je s Dillonom Francisom na singlu Get Low, pridružio se Major Lazeru na svjetskom hitu Lean On dok je s Justinom Bieberom pokorio ljestvice hitom Let Me Love You. Svijet je okrenuo naglavačke sa singlovima Taki Taki nastalom u suradnji sa Selenom Gomez, Cardi B i Ozunom te singlom Loco Contigo s J Balvinom i Tygom. Ove i brojne druge hitove izvest će za desetke tisuća posjetitelja festivala ULTRA Europe, a njegov nastup zasigurno spada među najiščekivanije.

 

Above & Beyond su već dva desetljeća na čelu elektronske plesne glazbe, a mogu se pohvaliti s dvije GRAMMY™️ nominacije za himne Northern Soul feat. Richard Bedford i We're All We Need feat. Zoë Johnston. Britanski Q Magazine opisuje ih kao “najveći svjetski kultni bend”, a njihova zavidna lista rasprodanih nastupa uključuje i Madison Square Garden, The Hollywood Bowl, The Sydney Opera House, Royal Albert Hall London i amfiteatar Red Rocks. Njihova nepokolebljiva predanost svom zanatu potaknula je karijeru o kojoj mnogi umjetnici danas mogu samo sanjati: četiri hvaljena studijska albuma, 14 kompilacijskih albuma, dva akustična albuma i samostalni album za jogu i meditaciju.

 

Ovogodišnji povratnik je i Steve Aoki, umjetnik, DJ i producent s dvije GRAMMY nominacije, koji slovi za najvećeg vizionara umjetničke scene. Njegova hvaljena diskografija uključuje 7 studijskih albuma različitih žanrova i suradnje s Lil Uzi Vertom, Malumom, BTS-om, Linkin Parkom i Louisom Tomlinsonom. Pravi renesansni čovjek, Steve Aoki je također modni dizajner, autor i poduzetnik. 2012. godine osnovao je THE AOKI FOUNDATION, koja prvenstveno podržava organizacije u području istraživanja mozga, a Aoki se istaknuo i svojom linijom odjeće Dim Mak Collection. Njegovo je životno putovanje zabilježeno kroz Netflixov dokumentarac I'll Sleep When I'm Dead, koji je nominiran za Grammyja ali i kroz njegove memoare BLUE: The Color of Noise. Vlasnik je i svoje izdavačke kuće Dim Mak, koja godinama postavlja trendove te pokreće globalne grupe kao što su The Chainsmokers, Bloc Party, The Bloody Beetroots i The Kills.

 

Listi imena koja godinama dominiraju scenom svakako pripada i Nicky Romero koji je od mladog, glazbenog wunderkinda napredovao do jednog od najutjecajnijih umjetnika svog vremena. Kao DJ, producent i mogul čija je izdavačka kuća na čelu moderne elektroničke plesne glazbe, Nicky je postao sila na koju uvijek treba računati. Njegov životopis sadržava impresivna diskografska izdanja, brojne remikseve, suradnike i produkcije, dokazujući iznova i iznova njegovu sposobnost da glazbeno evoluira. Od pozornice do studija i dalje, Nicky ostavlja trajan trag na elektroničku glazbu, a u njegovom će nastupu ponovno moći uživati i brojni Ultranauti. Na glavnu će splitsku pozornicu izaći i Krewella, Frank Walker, Acraze, Sam Feldt i Sofi Tukker.

 

Za sve obožavatelje techno i house glazbe, mračnijih nijansi underground zvukova, pravi izbor će ponovno biti čarobni svijet koncepta RESISTANCE. Ime Marca Carole u tom je svijetu itekako zvučno ime jer je riječ globalnom ambasadoru techna i tech-housea te jednom od najtraženijih DJ-a na planetu, u posljednja dva desetljeća. Nema nikakve sumnje da će upravo njegov nastup, na atraktivnoj pozornici RESISTANCE, biti jedan od najtraženijih te najposjećenijih. Belgijska producentica i DJ-ica Amelie Lens još je jedno žensko pojačanje ovogodišnjeg izdanja, a gotovo meteorski uspon ka samom tronu može zahvaliti svojim očaravajućim i atmosferskim techno ritmovima, kojima se brzo promaknula u izvođača čije se ime može pronaći na svim relevantnim festivalima te glazbenim i klupskim arenama. Svoje premijerne nastupe ove će godine zabilježiti još jedna dama Anna te Airod i Ilario Alicante, a pridružuju se listi već najavljenih izvođača Adamu Beyeru, Nini Kraviz, Josephu Capriatiju i Richieju Hawtinu.

 

Ulaznice za osmo izdanje festivala mogu se kupiti na službenoj stranici i stranici Travel2Ultra. Cijena trodnevne GA ulaznice iznosi 149€ dok će svi oni koji su spremni na posebno VIP iskustvo morati izdvojiti 369€.

 

Premier Destination Music Festival za svoje osmo izdanje priprema brojna osvježenja te iznenađenja kako bi doživljaj bio još posebniji i potpuniji. Nastupe pojedinih izvođača pratit će specijalna te vrlo zahtjevna produkcija koja će cjelokupno iskustvo posjetitelja na cijelom prostoru Parka Mladeži podići na jednu novu razinu. Također, kako bi svi posjetitelji bili sigurni, cijeli će se program odvijati u skladu sa svim važećim mjerama vezanim uz Covid-19 te u koordinaciji s lokalnim vlastima.

 

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu, gdje će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja te noviteti.

 

Popis svih lokacija, partyja i cijene ulaznica se mogu pronaći na poveznici.

FOTO: PRESS