LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unatoč mjerama

U Zagrebu neki klubovi rade kao da nema korone – do jutra i bez potvrda

Neki od klubova rade čak do 6 ujutro. Unatoč upitima nadležnim tijelima, tulumi se tamo održavaju i dalje.

Neki od klubova rade čak do 6 ujutro. Unatoč upitima nadležnim tijelima, tulumi se tamo održavaju i dalje.

Odlukama Nacionalnog stožera koje su već odavno donesene a nedavno i produžene, zabranjena su okupljanja, rad noćnh klubova i točenje i prodaja alkohola iza ponoći. Iznimka tome su klubovi na otvorenom, koji mogu raditi pod uvjetom da prisutni imaju valjane EU COVID potvrde.

Unatoč tome, otkriva portal Direktno, na Zagrebačkom velesajmu se već neko vrijeme održavaju tulumi u paviljonu 11 u zatvorenom. Oni se održavaju u organizaciji poznatog narodnjačkog kluba H20, koji formalno, u skladu s epidemiološkim mjerama, ne radi.

O aktualnim regulacijama u vezi s noćnim klubovima, za Direktno su iz Stožera civilne zaštite potvrdili kako klubovi samo s dozvolom za rad u zatvorenom trenutno ne mogu raditi.

Novinari portala Direktno utvrdili su kako je svake noći od petka do subote narodnjački klub H20 u Runjaninovoj radio čak do šest sati ujutro, bez traženja COVID potvrda na ulazu i poštivanja aktualnih mjera. Tim više, za pića nisu izdavani fiskalizirani računi, ili nisu izdavani uopće.

Komentar od kluba ili promotora koji ih oglašavaju putem društvenih mreža nisu dobili.

Na Zagrebačkom Velesajmu, prema neslužbenim informacijama, tulume organizira zagrebačka tvrtka Osvježi dan d.o.o., suvlasnika zagrebačkog kluba BBS. Na stranicama tog kluba i za ovaj vikend najavljene su nove zabave.

Na upit upućen Područnom uredu Civilne zaštite i Ministarstvu unutarnjih poslova, novinari su dobili odgovor kako inspektori prilikom inspekcijskih nadzora nisu uočili nikakve nepravilnosti te da mole građane da ih prijave, ukoliko imaju neka saznanja o istima.

Ipak, nakon niza upita u petak, odgovor iz Državnog inspektorata dobili su u ponedjeljak. U njemu je rečeno kako su na navedenim lokacijama donesena rješenja o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti do otklanjanja nedostataka, te da su poduzete propisane prekršajne mjere protiv prekršitelja.

Ipak, novinari su utvrdili kako su se zabave održavale i vikendom između slanja upita i odgovora iz Inspektorata, što donosi sumnju u kvalitetu obavljenog nadzora.

Također, na upit o neizdatim i nefiskaliziranim računima upućen Poreznoj upravi dobili su odgovor kako podatke o nadzoru nisu u mogućnosti dostaviti, jer je po Općem poreznom zakonu zabranjeno izdavati podatke, odnosno oni su kategorizirani kao porezna tajna.

 
FOTO: PIXABAY