LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija članova

U tijeku regrutacije ESN-a Osijek; donosimo insajdersko iskustvo volontiranja u udruzi

Osječka sekcija Erasmus Student Network udruge trenutno prima prijave za nove članove u PR, event i projektni tim. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem online upitnika do 10. veljače.

Osječka sekcija Erasmus Student Network udruge trenutno prima prijave za nove članove u PR, event i projektni tim. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem online upitnika do 10. veljače.

Poznato je kako je svim studentima iskustvo najveći problem prilikom zapošljavanja. Međutim, volontiranjem je moguće nadoknaditi nedostatak istoga. Naime, u ESN-u Osijek u event-timu možete steći iskustvo organizacije i provođenja raznovrsnih događaja, projektni tim naučit će vas kako sklopiti partnerske odnose i sponzorstva, a radom u PR-timu shvatit ćete kako najbolje predstaviti sebe i udrugu javnosti. Studenti koji su voljni participirati u ovakvim aktivnostima u sekciji jedne od najvećih studentskih udruga u Europi mogu se do 10. veljače prijaviti popunjavanjem upitnika.

Na društvenim mrežama ESN-a Osijek trenutno traje kampanja za regrutacije naziva #ESNerwhocandoitall inspirirana Dolly Parton challenge memeom gdje se predstavlja vodstvo ESN-a Osijek. U sklopu kampanje predstavit će njihova tri tima, kao i vanjske suradnike sekcije, a regrutacije će zatvoriti serijalom Zašto ESN? Kako je biti dijelom rada ove udruge kratko nam je ispričala Nina Viljanac, predstavnica Odnosa s javnošću ESN-a Osijek.

Zanimalo nas je što njoj znači suradnja sa studentima iz raznih dijelova svijeta i kako takva iskustva utječu na nju. Nina je tako izjavila da:

– Suradnja donosi prvenstveno veliko umrežavanje s mladima iz drugih dijelova Europe. Imate mogućnost sudjelovati na tri razine mreže (lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj), volontirati na različitim pozicijama i kroz volontiranje napredovati profesionalno ovisno o trudu i ulaganju. Poznanstva koja sam stekla otkad sam član ESN-a su mi otvorila oči po pitanju toga koliko smo svi različiti, ali smo tu na kraju dana s istim ciljem.

Kako u sklopu udruge postoji mogućnost sudjelovanja u programu ESN buddy, putem kojeg studenti volonteri pomažu Erasmus studentima na razmjeni, pitali smo Ninu kakvo je njezino iskustvo bilo iz pozicije ESN buddyja u Osijeku. Nina tako navodi da zadatak ESN buddyja nije uvijek lagan, ali i da nije prezahtjevan. Naime, osoba koja pristane biti ESN buddy mora prije svega biti odgovorna i pružiti Erasmus studentu pomoć s bilo kakvom papirologijom i snalaženjem na sveučilištu, a potom graditi odnos s njim kroz razna ESN događanja i druženje tijekom semestra.

Nina je naime i sama bila sudionikom Erasmus+ studijskog boravka u Njemačkoj, pa nam je ispričala kako je njoj pomagao njezin ESN buddy.

– Osim papirologije i početne prilagodbe na život u stranoj državi, buddy mi je ostao prijatelj tijekom cijelog Erasmus boravka u Stuttgartu. Jezične barijere i sistem u koji sam došla su mi na početku bili šok, ali buddy je kroz sve to pomogao da se priviknem, a uz to i ostao prijatelj za život kojeg ću sigurno opet posjetiti kada budem u Stuttgartu.

Ako ste pomislili kako ova udruga daje previše posla za vaše slobodno vrijeme, pustit ćemo vas da ponovno razmislite o tome, pri čemu trebate na umu imati Nininu izjavu o njezinoj motiviranosti za dugogodišnji rad u ESN-u Osijek:

– Studenti pomažu studentima  jedna je od krilatica udruge koja je glavna motivacija kroz sve ovo što radim i gura me dalje. Sve počinje s Erasmusom i jednom malom lokalnom sekcijom koja je tu da pomaže erasmusovcima i lokalnim studentima, ali može promijeniti mnogobrojne živote. U Osijeku smo iznimno ponosni na Tajanu Mohnacki koja je od volonterke ESN-a Osijek postala potpredsjednica ESN-a International te trenutno živi u Brusselsu u ESN kući i uz ostali ESN International tim brine o cijeloj mreži.

FOTO: FACEBOOK