LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stjecanje poduzetničkog znanja i vještina

U tijeku prijave za šestomjesečni edukacijski program RCK HUB Opatija

Do 7. travnja otvorene su prijave za sudjelovanje u programu RCK HUB Opatija. Polaznici će steći poduzetnička znanja i vještine, potrebne za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Do 7. travnja otvorene su prijave za sudjelovanje u programu RCK HUB Opatija. Polaznici će steći poduzetnička znanja i vještine, potrebne za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, s partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvorio je prijave na RCK HUB Opatija. Riječ je o besplatnom šestomjesečnom programu edukacije i mentoriranja koji će se provoditi u razdoblju od travnja do rujna 2021. godine u Opatiji u dvorani KD-a Zora. 

– Imate ideju primjenjivu u sektoru turizma i ugostiteljstva? Nešto poput inovativnog pakiranja hrane, aplikacije za komunikaciju s gostima ili novog načina serviranja salate? Stvarate novi model hotela, restorana ili organizacije putovanja i zabave? Prijavite se na šestomjesečni program edukacije i mentoriranja – RCK HUB Opatija. – poručuju organizatori.

Navode da će polaznici steći poduzetnička znanja i vještine. Očekuje ih individualno mentoriranje i poslovno savjetovanje iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu

– Poslovni savjetnici imaju višegodišnje iskustvo rada s turističko-ugostiteljskim sektorom – od pokretanja ugostiteljske franšize i pivovare (Vedran Jakominić – vlasnik i direktor King's caféa), razvoja digitalnih rješenja za B2B tvrtke (Višnja Željeznjak – suosnivačica tvrtke LOGIT) pa do kreacije marketinških kampanji za tvrtke kao što su Valamar, TUI, Vindija i mnogi drugi (Miroslav Varga – Google certified trainer iz tvrtke Escape studio). – dodaju organizatori.

Navode kako će najbolji timovi dobiti priliku za zaštitu intelektualnog vlasništva (žiga ili industrijskog dizajna) prijavom Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH, realizaciju prototipa (dizajn proizvoda, 3D-printanje, tehnička i tehnološka dokumentacija) kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda te izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda. 

Prijave su otvorene do 7. travnja 2021, a vrše se na poveznici. Valja naglasiti kako je sudjelovanje moguće pojedinačno ili u timu. 

RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, navode njegovi predstavnici, uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

– RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te na povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada. Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58 683 119,88 kuna, od čega 100% financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Razdoblje je provedbe projekta je od 1. travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine. – ističu.

FOTO: PIXABAY