LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PICS@FESB

U sklopu novog coworking centra studenti FESB-a u pauzi od predavanja mogu igrati PlayStation 4

12. ožujka u prostorima splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održana je svečanost otvaranja PICS@FESB – predinkubacijskog i coworking centra za studente Splitsko-dalmatinske županije.

12. ožujka u prostorima splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održana je svečanost otvaranja PICS@FESB – predinkubacijskog i coworking centra za studente Splitsko-dalmatinske županije.

PICS@FESB, čije se svečano otvorenje održalo 12. ožujka na splitskom FESB-u, predinkubacijski je IT-centar i studentski coworking prostor za poticanje i razvoj poduzetničkih ideja, projekata i start-upova. Novootvoreni prostor zamišljen je kao mjesto na kojem studenti, ali i mladi poduzetnici, mogu razvijati svoje ideje i raditi na projektima, ali i družiti se, učiti i odmoriti nakon predavanja. 

Prostor centra sastoji se od nekoliko povezanih cjelina – studentskog coworking prostora za 50 osoba, dvorane za organizirana okupljanja i predavanja IT-stručnjaka za 70 osoba, učionice opremljene s 24 računala te lounge prostora za okupljanje studenata i mladih poduzetnika. Prostorije su opremljene i ostalom nužnom infrastrukturom, kao što je 3D printer, a korištenje svih prostorija i popratnih sadržaja potpuno je besplatno

Računalna učionica; FOTO: Studentski.hr
 
Prostor je to u kojem studenti i mladi poduzetnici mogu sudjelovati u projektu ICT Županija, čiji je cilj Splitsko-dalmatinsku županiju pozicionirati kao županiju s velikim udjelom tehnologija i gospodarstva temeljenog na znanju. Svi sudionici u projektu mogu dobiti i mentorsku podršku, ističe Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija:

– Uz mogućnost besplatnog korištenja ovih prostora, svi studenti, ali i drugi mladi poduzetnici koji žele razvijati svoju poduzetničku ideju kroz PICS i projekt ICT Županija, od sada mogu dobiti i podršku u realizaciji svoje poslovne ideje, od mogućnosti mentoriranja u razvoju proizvoda kroz mrežu mentora i edukatora, do mogućnosti financiranja prototipa proizvoda.

Rektor splitskog sveučilišta, Dragan Ljutić, prilikom otvaranja PICS@FESB zahvalio se Splitsko-dalmatinskoj županiji i istaknuo kako Sveučilište cijeli niz godina aktivno radi na povezivanju studenata i realnog sektora: 

– Sa strane Sveučilišta, na sve načine potaknut ćemo mlade ljude da se usavršavaju, da rješavaju svoje probleme, da otvaraju svoje start-up tvrtke. Uostalom, uz postojeće male inkubatore, ne samo na FESB-u nego i na Ekonomskom fakultetu, u izgradnji je i Tehnološki park.

Iako je prostor tek nedavno otvoren, studenti su već imali priliku isprobati nove sadržaje, a, kako doznajemo, najviše im se svidio lounge prostor u kojem se nalazi i PlayStation 4 dostupan za igru. Također, prostor je opremljen udobnim kaučevima, televizorom i zvučnicima, a studentima su dostupne i igre za PlayStation. Nadamo se da će studenti FESB-a, ali i drugih fakulteta, uskoro imati priliku isprobati i ostale sadržaje te da će novootvorena računalna učionica, konferencijska dvorana i coworking prostor biti prvi korak k ispunjenju njihovih poduzetničkih ideja. 

Lounge prostor; FOTO: Studentski.hr
FOTO: STUDENTSKI.HR