LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Platforme Doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra

U pripremi pregršt aktivnosti u projektu Dan po dan – mladi u kulturi online

– Cilj je projekta uključiti mlade do 25 godina u umjetničko-kulturne aktivnosti kroz radionice koje će se odvijati tijekom cijele godine. – pojašnjavaju iz Platforme doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra.

– Cilj je projekta uključiti mlade do 25 godina u umjetničko-kulturne aktivnosti kroz radionice koje će se odvijati tijekom cijele godine. – pojašnjavaju iz Platforme doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra.

Proteklog je tjedna održano predstavljanje novog projekta Platforme Doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra pod nazivom Dan po dan – mladi u kulturi online. Uvodnu je riječ održala Natalija Borjan, voditeljica promotivnih i programskih aktivnosti Platforme Doma mladih, a detalje o projektu predstavili su članovi projektnog tima: Mira Ćurin – voditeljica projekta, Rino Ratković – koordinator projektnih aktivnosti, Stela Vukojević – voditeljica diskurzivnog programa i upravitelj Multimedijalnog kulturnog centra Joško Jerončić.

Javljanje uživo održano je iz Razreda u Domu mladih. Njegovi predstavnici ističu da se radi o novouređenom prostoru osmišljenom kao centar kreativne energije koja nastaje u opuštenom ambijentu coworking prostora.

– Cilj je novog projekta Dan po dan – mladi u kulturi online uključiti mlade do 25 godina u umjetničko-kulturne aktivnosti kroz radionice koje će se odvijati tijekom cijele godine. – pojašnjavaju iz Platforme doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra.

Prva radionica predviđena projektom započinje 15. svibnja u 18 sati u sklopu aktivnosti DANCEaj dan koju provodi Kolektiv Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret.

DANCEaj dan sastoji se od ciklusa radionica koje će se održavati subotom i nedjeljom u trajanju od 2 sata. Sudjelovanjem na radionicama mladi će imati priliku upoznati 8 različitih plesnih stilova i naučiti kako naučene plesne tehnike primijeniti u vlastitoj koreografiji. Svaka je radionica interaktivna, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela te zadataka za vježbu. – navode organizatori.

Prijave na ciklus plesnih radionica u svibnju i lipnju vrše se ispunjavanjem obrasca na poveznici.

U svibnju i lipnju, osim plesnih radionica, održat će se i 4 radionice DIYaj dan koje provodi Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture – queerANarchive.

– U sklopu radionica sudionici će osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat. Osim toga, dobit će i priliku da njihov plakat bude izabran za Splitski pride te se upoznati s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska. – ističu organizatori. 

Prva radionica DIYaj dana planirana je 18. svibnja. Prijave na ovaj ciklus radionica otvorene su još danas, a mogu se izvršiti ovdje.

U nastavku prenosimo program aktivnosti DANCEaj dan:
 • radionica HOUSE DANCE – 15. svibnja u 18 sati
 • radionica JACKING – 16. svibnja u 18 sati
 • radionica FOOTWORK – 22. svibnja u 18 sati
 • radionica FOOTWORK – 23. svibnja u 18 sati
 • radionica FOOTWORK – 5. lipnja u 18 sati
 • radionica CLUBBING – 6. lipnja u 18 sati
 • radionica LOFTING – 12. lipnja u 18 sati
 • radionica FOOTWORK – 13. lipnja u 18 sati
 • radionica FOOTWORK – 19. lipnja u 18 sati
 • radionica CLUBBING – 20. lipnja u 18 sati.
Prenosimo i program aktivnosti DIYaj dan:
 • radionica dizajna – 18. svibnja i 20. svibnja 2021. u 17 sati
 • izbor plakata za tisak – od 24. do 31. svibnja (virtualno glasovanje na Facebook stranici Platforme Doma mladih)
 • radionica sitotiska – 8. lipnja u 18 sati
 • odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj (virtualno glasovanje na Facebook stranici Platforme Doma mladih).
Detaljan opis radionica objavljen je na web-stranici Platforme Doma mladih.
FOTO: PLATFORMA DOMA MLADIH