LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u školstvu

U ponedjeljak upozorenja nastavnicima koji nisu poštovali mjere

Ministar znanosti i obrazovanja predložio je stožeru da prosvjetni radnici koji su primili jednu dozu mogu nesmetano dolaziti na posao.

Ministar znanosti i obrazovanja predložio je stožeru da prosvjetni radnici koji su primili jednu dozu mogu nesmetano dolaziti na posao.

Iza nas je prvi tjedan u školama s novim pravilima. Kako doznaje HRT, ravnatelji će u ponedjeljak dostaviti prva upozorenja onim djelatnicima koji nisu poštovali uvedene sigurnosne mjere. Uz to, čeka se i odgovor na prijedlog ministra Fuchsa da djelatnici nakon što su primili jednu dozu cjepiva mogu nesmetano doći na svoje radno mjesto.

Resorni ministar Radovan Fuchs, čini se, mnoge je prosvjetne radnike zainteresirao za svoju ideju.

– Ja ću osobno zamoliti stožer da se razmotri mogućnost da svi oni koji se cijepe ne moraju čekati 21 dan nakon prve doze cjepiva nego da im se uz određenu potvrdu to verificira kao mogućnost ulaska na radno mjesto – rekao je 17. studenog 2021. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

Time bi se, kažu mnogi u školama, potaknulo na cijepljenje one koji su još u dvojbi i lakše bi se prebrodilo čekanje do druge doze.

– Nakon tri dana od provedbe Odluke stožera, danas prema uputi našeg Ministarstva ravnatelji bi trebali djelatnicima dati prvo upozorenje, nakon pet dana drugo upozorenje – prenio je Željko Stipić iz Školskog sindikata Preporod.

Ipak, čini se da ministar znanosti i obrazovanja nije za mjeru otkaza i ponavlja kako je dana prilika svima, kako su dane upute i kako se pravila moraju poštovati. 

– Baš kao kad prolazite ili vozite kroz crveno svjetlo, ako vas netko uhvati, platit ćete globu – rekao je 17. studenoga 2021. ministar Fuchs.

FOTO: UNSPLASH