LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednodnevna konferencija

U petak se održava Youth Future Croatia – poznati su i predavači

U petak, 18. lipnja, imate mogućnost uključiti se na konferenciju Youth Future Croatia, korisnu svima koje zanima kakve promjene digitalizacija, umjetna inteligencija i zelena tranzicija donose u gospodarstvo te koje sve promjene možemo očekivati na tržištu rada.

U petak, 18. lipnja, imate mogućnost uključiti se na konferenciju Youth Future Croatia, korisnu svima koje zanima kakve promjene digitalizacija, umjetna inteligencija i zelena tranzicija donose u gospodarstvo te koje sve promjene možemo očekivati na tržištu rada.

Centar za razvoj mladih u petak, 18. lipnja, od 14 sati organizira jednodnevnu online konferenciju Youth Future Croatia koja je namijenjena studentima i mladima koji ulaze na tržište rada, ali i svima onima koje zanima kakve novine unosi digitalizacija.

Glavna je tema konferencije Digitalno gospodarstvo – revolucija u okviru transformacije zanimanja, odnosno digitalna transformacija hrvatskog gospodarstva, njezin utjecaj na gospodarstvo, rad i komunikacije. Kao važni pojmovi u kontekstu digitalizacije spomenut će se umjetna inteligencija te zelena tranzicija.

Događaj će otvoriti Mislav Malenica, AI inženjer i poduzetnik, osnivač i direktor tvrtke Mindsmiths te predsjednik udruge CroAI, predavanjem Autonomous support systems – autonomni sustavi podrške, suradnja čovjeka i stroja, organske i umjetne inteligencije. Predavanje, i to na engleskom jeziku, nastavit će Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Tanja Franotović, stručnjakinja za komunikaciju o okolišu i održivosti u Glavnoj upravi za okoliš u Europskoj komisiji, u svom izlaganju Zelena tranzicija i poslovi budućnosti predstavit će Europski zeleni plan, uz poseban naglasak na poslove i prilike za mlade koje će zelena tranzicija donijeti.

Zatim ćemo imati priliku čuti predavačicu Maju Radišić Žuvanić, mag. iur., voditeljicu  Službe za digitalno gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, i njeno predavanje Digitalno gospodarstvo te iz prve ruke saznati kako digitalizacija utječe na tržište rada i poduzetništvo. Predavanjem Karijera 2.0 – koliko digitalizacija utječe na radna mjesta i radne prilike, predavačica na Sveučilištu VERN Marija Volarević upoznat će nas s promjenom koju novi mediji uvode u naše navike i ponašanja, a zatim detektiranje tih promjena na stvaranje novih zanimanja, novih profesija i novih poslovnih prilika.

Posljednje predavanje konferencije održat će Katarina Horvat, direktorica HORKA komunikacija, suradnica za odnose s javnošću i marketing u javnom i privatnom sektoru, edukatorica razvoja komunikacijskih vještina, neverbalne komunikacije javnog nastupa i voditeljica projekata medijske pismenosti, koja će nam svojim izlaganjem Novo Vrijeme, nova komunikacija otkriti koje su to komunikacijske vještine i kompetencije koje treba savladati kako bismo bili u korak s komunikacijskim trendovima i predstavili se u najboljem svjetlu.

Cilj je YFC-a pokazati sudionicima što ih sve očekuje na tržištu rada s dolaskom digitalizacije, kako uspjeti u današnjem poslovnom svijetu te ukazati koje vještine i kompetencije trebaju razvijati kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada i što bolje se pripremili.

Za sudjelovanje na konferenciji, putem Zoom platforme, možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice, te će vam poveznica za Zoom biti poslana dan ranije. Svakako, ako to još niste, počnite pratiti Facebook i Instagram stranicu.