LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UČENICI PREZADOVOLJNI

U ovoj školskoj kuhinji djeca biraju obrok na principu švedskog stola

Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike njihove škole.

Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike njihove škole.

Besplatni školski obroci početkom ove godine postali su dijelom stvarnosti, a dok se vodi polemika oko dostatnosti istih, neke škole postaju putokaz i primjer dobre prakse ophođenja s najmlađima.

Jedan od tih primjera je i OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu koja svojim učenicima nudi švedski stol. To je princip na kojem funkcioniraju već šest godina, a  s obzirom na reakcije djece, jasno je da itekako znaju što rade.
Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu jer nikad nisam probao bolju marendu od ove, rekao nam je Nikolas, učenik 2. razreda, piše Kanal Ri.
U njihovoj školi ima 423 učenika, a njih čak 400 prima marendu. Prije odluke Vlade o besplatnim obrocima taj broj je bio nešto manji, međutim i tada je 80 posto učenika uzimalo marendu, što je jasan pokazatelj toga da je stvar služila svrsi i puno prije.
Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike naše škole, objasnila je za Kanal Ri ravnateljica škole Iva Erceg.
Više pogledajte u videu:



 
FOTO: KANAL RI, YOU TUBE SCREENSHOOT