LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IT-konferencija

U Osijeku i Baranji proteklog je vikenda održano dvanaesto izdanje KulenDayza

Opuštena IT-konferencija u svom je dvanaestom izdanju ponovno okupila više od 400 sudionika iz 16 država svijeta na preko 70 predavanja iz raznih područja IT-sektora.

Opuštena IT-konferencija u svom je dvanaestom izdanju ponovno okupila više od 400 sudionika iz 16 država svijeta na preko 70 predavanja iz raznih područja IT-sektora.

U Osijeku i Baranji proteklog je vikenda održano dvanaesto izdanje KulenDayza, najopuštenije informatičke konferencije u regiji. 
 
Zahvaljujući organizaciji MS Communityja, udruge PMI Hrvatska, Osijek Software Cityja, Poduzetničkog Inkubatora BIOS te partnerima Gradu Osijeku, Sveučilištu J. J. Strossmayera i Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, posjetitelji su u svima omiljenom formatu uživo imali priliku uživati u zanimljivim predavanjima, radionicama i ljepotama Slavonije i Baranje. 

– Već dugi niz godina organiziramo ovu konferenciju s glavnom motivacijom da informatiku približimo ljudima, želimo da osim novih znanja naši posjetitelji kući donesu i nova poznanstva i zabavne uspomene. – poručio je Bernardin Katić, organizator konferencije. 

Trodnevni program započeo je  u petak, 3. rujna, cjelodnevnim treninzima iz šest različitih tema: upravljanje podacima, Design, Cloud tehnologije, razvoj softvera i upravljanje projektima. Treninzi su održani na dvije lokacije: u Etno selu Kopačevo i u prostorijama Akademije za umjetnost i kulturu u Tvrđi.
 
U subotu je u prostoru Stare Pekare i Akademije za umjetnost i kulturu održano više od sedamdeset predavanja.

 – Kao i prethodnih godina organiziran je i KulenDayz Kids kako bi se i oni najmlađi uključili u svijet IT tehnologija. Organizirali smo radionice i predavanja o sigurnosti na internetu, osnovama programiranja, robotici, 3D-printingu i upravljanju dronovima. – pojasnio  je Jean Pierre Maričić iz Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Važnost Kulendayza već godinama prepoznaje i Grad Osijek, što je posebice istaknuo Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika.

– Konferencija Kulendayz jedan je od brendova grada Osijeka kojim se ponosimo i zato zahvaljujem organizatorima. Ova konferencija spaja naš IT-sektor i gastronomiju. IT-sektor pokazao se kao jedan od glavnih zamašnjaka osječkog gospodarstva, ali i svekolikog razvoja grada jer plaće u IT-sektoru podižu standard. Druga lijepa stvar je naša gastronomija i kultura jer dolaze gosti iz različitih zemalja svijeta koji će kušati sve što ovdje nudimo. Vjerujem da će to doprinijeti njihovom povratku u Osijek. – poručio je.

FOTO: KULENDAYZ