LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NIJE POSTAO MILIJUNAŠ

U Milijunašu nastupio riječki profesor geografije: znate li vi što je kuskus?

Bez ijednog jokera na raspolaganju, riječki profesor geografije došao je do pitanja za 125 000 kuna. Na tom pitanju trebalo je prepoznati tobolčara iz porodice penjaša, a ponuđeni odgovori bili su fanfan, frifri, kankan i kuskus.

Bez ijednog jokera na raspolaganju, riječki profesor geografije došao je do pitanja za 125 000 kuna. Na tom pitanju trebalo je prepoznati tobolčara iz porodice penjaša, a ponuđeni odgovori bili su fanfan, frifri, kankan i kuskus.

Jučer je u dobro poznatoj emisiji Milijunaš nastupio 30-godišnji profesor geografije iz Rijeke Patrik Krpan. Do pitanja za 4000 kuna sve je teklo glatko, a tada je prvi put iskoristio svoj joker pitaj publiku.
Neoplanta je latinsko ime grada koji Nijemci zovu: Neusatz an der Spree, Neusatz an der Donau, Neusatz an der Elbe ili Neusatz an der Oder, bilo je pitanje.
 
Publika je bila neodlučna koliko i Krpan, a njih 31% odlučilo se za odgovor A - Neusatz an der Spree, 18% za odgovor B - Neusatz an der Donau, 36% za odgovor C -  Neusatz an der Elbe te 15% za odgovor D - Neusatz an der Oder.

Međutim, ni ovo nije bilo dovoljno pa je iskoristio i joker pola-pola nakon kojeg su ostali odgovori B i D koje je Krpan prvotno htio eliminirati. Ovio mu je ipak pobudilo sumnju, a na koncu je odgovorio B što je bio i točan odgovor.

S osvojenih 4000 kuna krenuo je dalje, a  na devetom pitanju otvorio je i trećeg jokera. Trebalo je odgovoriti koji španjolski nogometni klub nije iz autonomne zajednice Baskije. Ponuđeni odgovori bili su Athletic Bilbao, Alaves, Elche ili Real Sociedad. Iskoristio je joker zovi, a to se pokazalo kao dobar potez jer je poslušao odgovor osobe s druge strane slušalice i osvojio 16.000 kuna. 

Bez ijednog jokera na raspolaganju, riječki profesor geografije došao je do pitanja za 125 000 kuna. Na tom pitanju trebalo je prepoznati tobolčara iz porodice penjaša, a ponuđeni odgovori bili su fanfan, frifri, kankan i kuskus. Na to pitanje ponudio je odgovor frifri, ali nije bio sretne ruke. Netočan odgovor ga je  vratio na iznos drugog praga od 32.000 kuna i time je završio svoju igru.

Točan odgovor je kuskus, a iako ga brojni od nas znaju kao jelo, riječ je i o životinji koja živi u Novojn Gvineji, a koja je slična majmunu.
FOTO: HRT, SCREENSHOOT