LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja s Caritasom

U Medicinskom centru osječkog fakulteta besplatne dentalne usluge za beskućnike

Osječki Medicinski centar Mursa zdravstvena je ustanova koja će potrebitima iz Caritasa osigurati besplatne dentalne usluge, a osim toga poslužit će i kao baza za obuku mladih studenata, budućih liječnika.

Osječki Medicinski centar Mursa zdravstvena je ustanova koja će potrebitima iz Caritasa osigurati besplatne dentalne usluge, a osim toga poslužit će i kao baza za obuku mladih studenata, budućih liječnika.

Medicinski centar Mursa zdravstvena je ustanova u vlasništvu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koja u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije osigurava besplatne dentalne usluge za beskućnike.

Usluge pružaju liječnici koji rade u centru, a koji su ujedno sveučilišni profesori, i to potrebitim osobama koje su neosigurane i koje su u Caritasu. Beskućnici će, primjerice, moći otići na pregled zubi, dobiti protezu, popraviti zube i slično. Riječ je inače o ustanovi koja nema sklopljen ugovor s HZZO-om pa se sve usluge naplaćuju prema redovitom cjeniku, piše Glas Slavonije.

Osim činjenice da pomaže potrebitima, ovaj se centar ističe i po tome što nudi uslugu endoskopske obrade uz anesteziju, što je moguće dobiti na zahtjev tek u Zagrebu.
– U Centru imamo pet djelatnosti, gdje nam je, kada je u pitanju interna medicina, naglasak na gastroenterologiju i otkrivanje kolorektalnih karcinoma, ali i onih želuca i jetre. No tu je i kardiološka i pulmološka ambulanta, psihijatrijska ambulanta te dermatološka ambulanta, kao i fizikalna medicina i dentalna medicina. Kroz različite djelatnosti i struke građanima možemo pružiti vrhunsku uslugu i medicinu. Možemo se pohvaliti i vrhunskom opremom posljednje generacije, a naš je cilj skratiti liste čekanja i ubrzati dijagnostiku. Mi smo i suradna ustanova Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, te nam na edukaciju dolaze studenti dentalne medicine, sestrinstva i fizioterapije. Recimo kako će u Medicinskom centru Mursa usluge, između ostalih, pružati i prim. dr. sc. Ivanka Muršić, prof. prim. dr. sc. Dunja Degmečić, doc. prim. dr. sc. Davor Seifert i doc. dr. sc. Nikolina Lešić. – rekao je izv. prof. dr. sc. Robert Smolić, koji će predvoditi i internistički tim, prenosi Glas Slavonije.
Medicinski centar ujedno je i nastavna baza za studente Fakulteta, no važan je i jer je od velikog značaja za Osijek općenito jer će građanima pružati dodatne usluge liječenja te poticati izvrsnost u pružanju liječničke skrbi i obuci mladih studenata, zaključila je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnkovi.
FOTO: GRAD OSIJEK