LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival hodanja

U Hrvatsku stiže novi festival idealan za ljubitelje rekreacije

Četvrto izdanje Hrvatskog Festivala Hodanja i ove godine prvi vikend u rujnu u Gospiću i Otočcu.

Četvrto izdanje Hrvatskog Festivala Hodanja i ove godine prvi vikend u rujnu u Gospiću i Otočcu.

Masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji. Nakon višegodišnjih napora, manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijeloga svijeta. 

Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna, krenule pristizati mnogo, mnogo ranije. Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove godine organizatori očekuju oboriti i vlastita očekivanja.

- Ove godine smo postali dio obitelji IML-a što će privući brojene hodače iz čitave Europe, a sljedeće godine i čitavog svijeta. Mi se trudimo s ovom manifestacijom produžiti post sezonu a poznato je kako ovi gosti nakon manifestacija ostaju nekoliko dana istraživati okolicu - pojašnjava direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije, Ivan Radošević.

Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke, i nastavlja se u Gospiću gdje su već markirane staze imena Tesla.

Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi.

"Šetači“ će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti. Jedino što je važno je dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

Na posljednjem Festivalu, Likom je hodalo oko tisuću hodača, a ove godine, uz snažan vjetar u leđa koji daje IML očekuje se još bolji odaziv. U Gospiću i Otočcu će prikupljati bodove koje vrednuje IML, a entuzijasti koji posjećuju manifestacije IML-a broje se u desecima tisuća.

Težak je bio put postati dio IML obitelji, ali nakon brojnih izleta po Europi te dovođenjem izvidnica što formalnih i neformalnih uvjerili smo ih da naš festival zaslužuje biti dio IML obitelji. Ovdje moram spomenuti hodače iz Hrvatske koji su pomogli stvoriti ovaj festival te smo i mi dokazali kako i nenatjecateljski oblik festivala može zaživjeti kod nas, usput promovirajući zdrav i aktivan život - dodaje tajnik Hrvatskog Saveza Hodanja Mile Milković.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznat moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! 

Prijave traju do 23. kolovoza, a možete se prijaviti ovdje.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

FOTO: PRESS