LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Budite dio najpoznatijeg varaždinskog festivala

Traže se pratitelji, informatori, asistenti za odnose s javnošću i statisti na Špancirfestu

Kako bi Špancirfest u potpunosti zaživio na varaždinskim ulicama i trgovima te nadmašio uspjeh prethodnih festivala, potrebna je dragocjena pomoć vrijednih volontera.

Kako bi Špancirfest u potpunosti zaživio na varaždinskim ulicama i trgovima te nadmašio uspjeh prethodnih festivala, potrebna je dragocjena pomoć vrijednih volontera.

Najpoznatiji varaždinski festival, Špancirfest, ove godine slavi svoju punoljetnost te poziva sve špancirere na jedinstveno rođendansko slavlje koje će trajati punih deset dana, točnije od 19. do 28. kolovoza, u širem centru grada Varaždina.

Organizatori za ovogodišnje izdanje festivala najavljuju izuzetno bogat program koji će se odvijati pod sloganom Pokreni svoju kreativnost. Kako bi Špancirfest u potpunosti zaživio na varaždinskim ulicama i trgovima te nadmašio uspjeh prethodnih festivala, potrebna je dragocjena pomoć vrijednih volontera.

Volonteri se mogu prijaviti za rad na raznolikim poslovima u organizaciji i realizaciji festivala. Ako želite primati mnogobrojne izvođače koji će nastupati na festivalu, među kojima su ove godine Manu Chao, Dub FX, Pips, Chips & Videoclips, Hladno pivo i Jinxi, te obavljati poslove koji se odnose na njihov boravak i nastup na festivalu, trebate se prijaviti za rad u pratiteljskoj službi.

Ako vas pak zanima ili studirate turizam i srodne djelatnosti, nudi vam se prilika za volontiranje u Turističko informativnom centru Turističke zajednice grada Varaždina koja je organizator festivala. Vaši zadatci uključivat će upoznavanje posjetitelja s ljepotama Varaždina, otkrivanje zanimljivosti o festivalu te predstavljanje svojeg grada u najboljem svjetlu.  

Svi koji se odluče za volontiranje u festivalskoj službi za odnose s javnošću, mogu svoju kreativnost iskazati u sudjelovanju u izradi objava za medije i kreiranju sadržaja za društvene mreže. Radit će i na izdavanju akreditacija novinarima te pomoći u organizaciji rada fotografa i snimatelja. Također, možete se i prijaviti za rad na zamjeni višednevnih festivalskih ulaznica i izdavanju ostalih akreditacija.  

Sve spremno za španciranje; FOTO: Kristina Marečić/Studentski.hr

Volonterima se ove godine nudi i mogućnost sudjelovanja u uličnom programu Špancirfesta, koji je prema mnogima, duša festivala. Naime, francuska skupina Transe Express priprema kazališno-cirkuski performans za čije izvođenje traži trideset statista. Ako želite biti dio ove najveće produkcije uličnog programa koja je ikada izvedena u Hrvatskoj i pokazati svoje glumačke sposobnosti, svakako se prijavite.

Za sve poslove na festivalu organizatori traže komunikativne, odgovorne, pouzdane i motivirane volontere koji se odlikuju odličnim organizacijskim vještinama. Svi koji se prijavljuju moraju biti stariji od 18 godina te imati iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Ako želite biti informator ili pratitelj, morate govoriti barem jedan strani jezik, a ako želite izdavati akreditacije idealno je da posjedujete vještine rada na računalu, fotoaparatima i printerima.

Sa svakim će volonterom Turistička zajednica grada Varaždina sklopiti ugovor o volontiranju. Svi će volonteri za svoj rad i trud dobiti festivalsku majicu, festivalsku akreditaciju, smještaj ako nisu iz Varaždina i okolice, a imaju odličan životopis i molbu, te obrok i piće.

Možete se prijaviti slanjem životopisa i molbe na službenim stranicama Špancirfesta. Rok za prijavu je petak 5. kolovoza 2016. Iskoristite ovu priliku i budite dio vesele ekipe jednog od najvećih i najkreativnijih hrvatskih festivala.

FOTO: ANA ŠKRILJEVEČKI/STUDENTSKI.HR