LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Danubius Young Scientist Award”

Traže se najbolji mladi znanstvenici Dunavske regije, biraju se i iz hrvatskih redova

Nagrade će biti dodijeljene 14 mladih znanstvenika, po jedan iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije, a svaka nagrada iznosi 1.350 eura.

Nagrade će biti dodijeljene 14 mladih znanstvenika, po jedan iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije, a svaka nagrada iznosi 1.350 eura.

Nedavno je objavljen Natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima/znanstvenicama Dunavske regije za 2023. godinu, Danubius Young Scientist Award 2023. Nagrade će biti dodijeljene 14 mladih znanstvenika, po jedan iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije, a svaka nagrada iznosi 1.350 eura.

Svaki kandidat/kandidatkinja mora biti nominiran od svoje znanstvene ustanove (sveučilišta, akademije i slično), a broj nominacija po znanstvenoj ustanovi ograničen je na pet kandidata/kandidatkinja koji moraju biti s različitih fakulteta ili odjela, instituta ili istraživačkih skupina unutar određene organizacije. Međunarodno stručno povjerenstvo utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija, a najviše rangirani kandidat/kandidatkinja iz svake zemlje bit će predložen za dodjelu nagrade.

Za nominaciju kandidata/kandidatkinje zadužena je matična znanstvena ustanova, a prijedlog samo jednog kandidata/kandidatkinje sa svom potrebnom dokumentacijom treba dostaviti do 5. svibnja 2023.

Dodjela nagrada planirana je za listopad/studeni 2023. godine, a ova nagrada bitna je jer mladim znanstvenicima/znanstvenicama omogućuje da dobiju priznanje za svoj rad i istraživanja te da nastave razvijati svoju karijeru u svojim matičnim znanstvenim ustanovama.

Više o natječaju možete pročitati ovdje.
FOTO: UNSPLASH