LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ponovne prevare

Traže gole modele na društvenim mrežama, nude tisuće kuna i predstavljaju se kao Akademija likovnih umjetnosti

Društvenim mrežama ponovno se šire oglasi u kojima Akademija likovnih umjetnosti navodno traži modele za aktove.

Društvenim mrežama ponovno se šire oglasi u kojima Akademija likovnih umjetnosti navodno traži modele za aktove.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu upozorava da su se na društvenim mrežama (Facebook grupe za traženje studentskih poslova) ponovno pojavili oglasi za poziranje (akt) koje objavljuju fizičke osobe nudeći visoke satnice navodno financirane projektima Europske unije.
– Studenti umjetničke akademije traže zainteresirane za posao poziranja. Radi se o projektu financiranim sredstvima Europske unije. Poziranja su u većim gradovima u Hrvatskoj. Sve se radi profesionalno. – stoji u spornom oglasu. 
U oglasu je također navedeno kako se za akt i poluakt plaća 1500 kuna po satu, a za portret 1000 kuna po satu, za što bi se zainteresirani trebali javiti na privatnu e-mail adresu. 

Ovakve objave, naglašavaju sa službenih stranica ALU-a, nemaju nikakve veze niti potječu s Akademije likovnih umjetnosti. 

– Upozoravamo javnost i osobe zainteresirane za poziranje da Akademija ne angažira suradnike za modele na ovaj način – s privatnih profila i privatnih mail adresa. Pozivamo da sve sumnjive objave odmah prijavite Akademiji i policiji. – napisali su s Akademije likovnih umjetnosti na svom Facebook profilu.

Ovo nije prvi put da se društvenim mrežama šire takvi oglasi. Zadnji put su se proširili u prosincu prošle godine, no čini se da, unatoč upozorenjima, prevaranti i dalje pokušavaju doći do golih modela. 
 


VEZANO: Prevara u FB grupi: od modela za akt za navodne potrebe ALU traži se da pošalju svoje gole fotografije


 

FOTO: PEXELS