LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inspirativni govornici u Lisinskom

TEDx konferencija posvećena mladim poduzetnicima i studentima – liderima budućnosti

– Treba promisliti o 2051. kao godini u kojoj će neki među nama biti lideri toga vremena i kako im osigurati plodno tlo za razvoj novih generacija koje dolaze. – poručuju organizatori TEDx konferencije u Zagrebu.

– Treba promisliti o 2051. kao godini u kojoj će neki među nama biti lideri toga vremena i kako im osigurati plodno tlo za razvoj novih generacija koje dolaze. – poručuju organizatori TEDx konferencije u Zagrebu.

Dugo iščekivana konferencija koja okuplja najbolje inspiracijske govornike u svijetu, TEDx, napokon dolazi u Zagreb. Misao kojom se vodila producentica Ivana Tandara te Karlo Matić, zaslužan za izdavanje licence Zagrebačkoj inačici događaja bila je okrenuti sudionicima pogled prema budućnosti.

– Nije važno promišljati o ’41.,  ili ’91. već treba početi „graditi budućnost sada, odmah“ – ističu organizatori.

Nakon otvorenja programa protekli vikend dobili smo uvid u neke od istaknutih govora s prijašnjih TEDx konferencija u 2017. godini. Tako je ovogodišnje izdanje posvećeno prvenstveno budućim mladim poduzetnicima i onima koji tek trebaju otkriti svoje ambicije. To se odnosi na studente čija inspiracija treba biti najveća, jer upravo njih organizatori vide kao lidere budućnosti:

– Treba promisliti o 2051. kao godini u kojoj će neki među nama biti lideri toga vremena i kako im osigurati plodno tlo za razvoj novih generacija koje dolaze. –

Tako za sve studente koji imaju želju sudjelovati i ispune prijavnicu osiguran je poput od više od 50 posto na osnovnu cijenu ulaznice. Kako potencijalni sudionici ne bi tek tako dobili željeni popust, kroz prijavnu anketu organizatori žele doznati ponešto o sudionicima, potaknuti ih na razmišljanje o budućnosti te stvoriti pozitivne namjere za dolazak na događaj. Ovakav inovativan pristup ističu, ostvario je jako dobar inspirativan rezultat te govori da su bili na pravom tragu.

TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. održat će se 15. svibnja 2017. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Prvih devet imena su: Alen Žunić (arhitekt iz Zagreba), Ivan Decker (inženjer iz Zagreba), Ivan Mrvoš (inovator iz Solina), Marina Orsag (stand up umjetnica iz Zagreba), Marko Matijević (novinar iz Zagreba), Mate Janković (kuhar iz Zagreba), Sonia Živković (edukatorica iz Argentine), Vedrana Miholić (STEM promotorica iz Samobora), Vladimir Vulić (profesor iz Podgorice). Ovaj popis uskoro će se nadopuniti novim imenima koja će TEDxZagreb postepeno otkrivati. Uz domaće, očekuju se i inozemni govornici koji će prenijeti ideje iz europskih zemalja. Inače ovo je bilo prvi puta da su govornici odabrani putem javnog poziva (u trajanju od 45 dana).

– Nadamo se kako će to BUILD.FUTURE.NOW događaju dati sjajan međunarodni karakter – izjavio je Karlo Matić.

Na kraju, dugoročna ideja je stvoriti događaj koji će se iščekivati jednom godišnje kao mjesto dobrih, pozitivnih poruka i baš kao što to kaže i sam slogan TED-a, ideje vrijedne širenja.

Za više informacija i rezervaciju ulaznica posjetite službenu mrežnu stranicu.

FOTO: MILA PETRUŠIĆ/STUDENTSKI.HR