LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suzbijanje koronavirusa

Strože mjere još u jednoj županiji, predlaže se online teorija u autoškolama i rad kafića do 20 sati

Ako Nacionalni stožer civilne zaštite prihvati prijedlog Stožera SDŽ-a, poprilično će strože mjere ondje vrijediti narednih 15 dana.

Ako Nacionalni stožer civilne zaštite prihvati prijedlog Stožera SDŽ-a, poprilično će strože mjere ondje vrijediti narednih 15 dana.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u utorak je predložio svoje protuepidemijske mjere koje bi bile poprilično strože nego u ostatku Hrvatske. 

Riječ je o sljedećim mjerama
  • obavezno korištenje maski na otvorenom ondje gdje je veći protok ljudi, bez obzira na razmak
  • zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 sati
  • ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) koja pružaju ugostiteljske usluge tako da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6 do 20 sati
  • radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje može se odrediti u trajanju od 8 sati do 20 sati, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga u njihovim prostorima
  • zabrana rada dječjih igraonica i održavanje dječjih radionica u zatvorenom prostoru
  • online nastava u školi stranih jezika
  • online nastava iz teorijskog dijela i sat vožnje od maksimalnih 45 minuta u autoškolama
  • obustava svih klupskih treninga u zatvorenim prostorima, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u najvišem rangu te sportaše koji se s nacionalne razine pripremaju za europska i svjetska natjecanja.
U slučaju da Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvati ovaj prijedlog, trebao bi biti na snazi 15 dana.
FOTO: PIXABAY