LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Industrija 4.0

Step Ri upoznaje poduzetnike s novim tehnologijama za transformaciju poslovanja

Do 23. veljače u 12:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u online seminaru koji Step Ri organizira u sklopu projekta Boost4BSO.

Do 23. veljače u 12:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u online seminaru koji Step Ri organizira u sklopu projekta Boost4BSO.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira online seminar pod nazivom Industrija 4.0 – nove tehnologije za transformaciju poslovanja. Namijenjen je poduzetnicima, a cilj je upoznati ih s načinima na koje digitalizacija i nove tehnologije mogu unaprijediti poslovanje i povećati konkurentnost poduzeća na tržištu.

– Polaznici će se moći upoznati s prilikama i izazovima koje donosi uvođenje novih tehnologija u poslovanje, posebice za mala i srednja poduzeća. Govornici iz poduzetničke zajednice svojim će im primjerima prikazati put prema transformaciji te potencijal digitalnih rješenja i napredne proizvodnje. Prilagodba poduzeća ovim trendovima zahtjevan je i složen proces, stoga će polaznicima biti predstavljena i podrška koja im je dostupna u okviru projekata Boost4BSO i EIT Manufacturing Hub. – navode iz Step Ri-ja.

Događaj je, pojašnjavaju, organiziran u sklopu projekta Boost4BSO financiranog kroz program Interreg Središnja Europa, te je usmjeren na jačanje podrške poduzećima prilikom uvođenja rješenja Industrije 4.0. Najavljuju i razvoj web-platforme za povezivanje poduzetnika i stručnjaka u području te industrije te ističu da će poduzećima omogućiti sudjelovanje u nizu specijaliziranih radionica koje će im pomoći pri transformaciji poslovanja. Ovaj seminar dodatno podržava Europska komisija kroz inicijativu EU Industry Week 2021.


Zainteresirani za sudjelovanje u online seminaru mogu se prijaviti na poveznici. Prijave su otvorene do 23. veljače 2021. u 12:00.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, podsjetimo, poduzetnička je potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci.

– Našim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane sredstvima Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo. – ističu njegovi predstavnici.

FOTO: PIXABAY