LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akceleracijski program

STEP RI otvorio prijave za Bootcamp – program razrađivanja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva

Do 22. ožujka otvorene su prijave za sudjelovanje u akceleracijskom programu Bootcamp. Najbolji timovi dobit će mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.

Do 22. ožujka otvorene su prijave za sudjelovanje u akceleracijskom programu Bootcamp. Najbolji timovi dobit će mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija i partner STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci otvorili su prijave na trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva – Bootcamp. Odvijat će se online, preko digitalnih alata poput Zooma i Conceptboarda.

– Akceleracijski Bootcamp krenut će u utorak, 30. ožujka u 17 sati, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe. Događaj završava u četvrtak, 1. travnja, u 19 sati, a najbolji timovi dobit će mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. – ističu.

RCK HUB je, naime, besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija. Namijenjen je svima onima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.

– Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a dobit će edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu. Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda. – dodaju organizatori.

Prijave su moguće individualno ili u timu do 22. ožujka. Nije važno imaju li zainteresirani već razrađenu ideju ili ne. Prijavnica kao i dodatne informacije objavljeni su na poveznici

– RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 1. 4. 2020. do 1. 12. 2023. godine. – pojašnjavaju iz STEP RI-ja.

FOTO: PIXABAY