LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska "start up" zajednica

"Startup Europe Awards" pobjednicima je osigurao plasman na natjecanje u Bruxellesu

U pripremi je svojevrsna Eurovizija za "startupove". Proglašeni su hrvatski pobjednici u sedam kategorija koji odlaze na europsko natjecanje.

U pripremi je svojevrsna Eurovizija za "startupove". Proglašeni su hrvatski pobjednici u sedam kategorija koji odlaze na europsko natjecanje.

Visoka poslovna škola PAR u suradnji s Gradom Rijeka – Odjelom za poduzetništvo (STARTUP Inkubator Rijeka) organizirala je Startup Europe Awards Croatia, koji se u isto vrijeme odvija u 20-ak zemalja te koji je inicirala Europska komisija unutar njihove Startup Europe inicijative. Događaj je održan 15. studenoga 2016. u Rijeci.

– Ponosna sam što je Visoka poslovna škola PAR dobila priliku za organizaciju ovakvoga događaja koji je inicirala Europska komisija. Poduzetništvo je vještina koju trebamo razvijati od malih nogu i njegovati na svim razinama obrazovanja, zato mi je jako drago vidjeti ovako mlade kreativce koji se bore za svoje ideje i inovacije. – rekla je dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Nakon panela o inovacijama u Hrvatskoj, proglašeni su pobjednici u sedam kategorija: Creative Startup – Terrible Creations, Energy StartUp – Tinja, Health StartUp – Studio Rebus / Meridda, Tourism StartUp – LovePranks, Social StartUp – Braille Riddles, Cities StartUp – eter. io i ICT StartUp – Juvo Home Friend. Pobjednici svih kategorija ovoga nacionalnog natjecanja plasirali su se izravno na europsko natjecanje u Bruxellesu koje će se održati početkom 2017. godine

Foto: "StartUp Europe Awards Croatia"

Također, dodijeljene su i dvije nagrade publike: Grand prix award dobio je startup Juvo Home Friend i Hero award dobio je tim Braille Riddles.       

– Želim zahvaliti svim prijavljenim startupovima iz cijele Hrvatske, čestitati pobjednicima i izraziti zadovoljstvo viđenim. Zaključak je dana da Hrvatska šalje odlične predstavnike hrvatske startup zajednice u Bruxelles. – istaknuo je Dario Zorić, koordinator natjecanja.

FOTO: "STARTUP EUROPE AWARDS CROATIA"