LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Stari izazovi, novo ruho”

SSMH nudi rješenja problema koji su tijekom 2020. stigli u novom ruhu

– Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. – ističu iz SSMH-a.

– Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. – ističu iz SSMH-a.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj – Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska, ovog pod nazivom Stari izazovi, novo ruho. Riječ je o konferenciji koja će ponuditi rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu, a koja će se održati od 30. 11. do 4. 12. 2020. u Zagrebu. Prijenos je planiran na društvenim mrežama organizacije: Facebooku i YouTubeu

Događaj će se, dakle, održati online, i to u formi ciklusa okruglih stolova. Okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i, organizatori navode, više od 500 mladih koji će kroz 5 dana ponuditi rješenja aktualnih problema današnjice. Teme ovogodišnjeg izdanja su: doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije COVID-19 na svakodnevicu digitalizacijom društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije. Neki od predviđenih govornika su: dr. sc. Robert Torre, dr. sc. Petar Mitrikeski, psihologinja Ella Selak Bagarić, novinar i publicist Matija Štahan.  

– Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. Izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo sve više ističu važnost osobnih sloboda te zaštitu zdravlja i života najugroženijih. Norme koje su do sada vrijedile u reguliranju odnosa između pojedinca i društva i dalje ostaju na snazi. Usprkos tome, pokreti poput Black Lives Matter, prosvjeda u Poljskoj povodom odluke Ustavnog suda o pobačaju te prosvjedi građana protiv mjera koje je od početka pandemije donose nacionalni stožeri civilne zaštite upućuju na nove društvene podjele i rastući radikalizam u društvu. – ističu iz SSMH-a.

Dodaju i da je 8. Tjedan SSMH-a doprinos stvaranju okruženja pogodnog za psihološki, intelektualni, društveni i duhovni aspekt osobe, ali i razvoju ljudske osobe u cijelosti.

Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca. Nisu nužne, ali organizatori navode da će svi prijavljeni sudionici dobiti podsjetnike za pojedine događaje u sklopu Tjedna. Uskoro će i kompletan program biti dostupan na službenim stranicama događaja. 
FOTO: UNSPLASH