LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hvalevrijedna akcija Rotary kluba

Srednjoškolci iz područja pogođenih potresom dobili stipendije od 5200 kuna

– Osim u 55 hrvatskih klubova, poziv smo uputili i prijateljima u svijetu, pa smo prikupili 1,4 milijuna kuna. – rekao je predstavnik Rotaryja Hrvoje Kenfelj.

– Osim u 55 hrvatskih klubova, poziv smo uputili i prijateljima u svijetu, pa smo prikupili 1,4 milijuna kuna. – rekao je predstavnik Rotaryja Hrvoje Kenfelj.

Ukupno 268 stipendija u jednokratnom pojedinačnom iznosu od 5200 kuna podijeljeno je srednjoškolcima koji dolaze iz područja stradalih u potresu zahvaljujući Rotary Distriktu 1913 i Rotary klubu Sisak, odnosno humanitarnoj akciji u kojoj je sudjelovalo 50-ak Rotary klubova.

Prije dodjele stipendija, kako prenosi Hina, bio je raspisan natječaj kako bi se odabrali korisnici kojima je potrebna pomoć, kao i njihovim obiteljima. Stipendisti su izjavili da će stipendijama pomoći roditeljima za najnužnije potrebe ili će sačuvati novac za studij
– Dok su svi bili fokusirani na objekte, robu i hranu, mi smo odlučili ulagati u budućnost, pa smo akciju nazvali Rotary za budućnost. Osim u 55 hrvatskih klubova, poziv smo uputili i prijateljima u svijetu, pa smo prikupili 1,4 milijuna kuna. – rekao je predstavnik Rotaryja Hrvoje Kenfelj.
Podjela stipendija održala se u Strukovnoj školi Sisak gdje su ugovore i prvu ratu stipendije primili učenici sisačke gimnazije, ekonomske škole i strukovne škole, a zatim je nastavljena u u Srednjoj školi Petrinja za učenike te škole i učenike Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice. Na kraju, podijeljene su i u Srednjoj školi u Topuskom učenicima srednjih škola iz Gline i Topuskog.
FOTO: PIXABAY