LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hvalevrijedna inicijativa

Spuštali se s krovova i dijelili poklone: Speleolozi oduševili djecu u Klaićevoj

Članovi speleološkog odsjeka mališanima su uljepšali predblagdansko vrijeme koje, nažalost, provode u bolničkim sobama.

Članovi speleološkog odsjeka mališanima su uljepšali predblagdansko vrijeme koje, nažalost, provode u bolničkim sobama.

Članovi Speleološkog odsjeka planinarskog društva Velebit i ove su godine organizirali humanitarnu akciju pod nazivom Božićna spuštancija. Uz pomoć opreme za planinarenje, speleolozi su, obučeni u Djeda Mraza, krenuli s krova Klaićeve bolnice, a djeca su ih s oduševljenjem dočekivala na prozorima.

Osnovni cilj akcije bio je mališanima, koji Božić neće provesti sa svojim najmilijima, uljepšati dan darovima osmjesima i riječima utjehe, piše ZagrebInfo.

Ideja je nastala u prostorijama PDS-a Velebit kao odgovor na teško razdoblje koje je ovih zadnjih godina zadesilo naš grad. Vjerujem da je vjetar u leđa bio i veliki odaziv i predanost špiljara u radnim akcijama netom nakon potresa Mislim da se u tom trenutku rodila jedna volonterska snaga koju je bilo teško ugasiti jednom kada smo je kolektivno osjetili. Djeca su, a pogotovo ona bolesna, bila teško pogođena pandemijom te smo se sjetili svojih prvih susjeda, Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. Javila sam se nadležnima u bolnici i ostalo je povijest - rekla je Helena Polšek, začetnica akcije.


 
FOTO: PIXABAY