LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Splitskim znanstvenicima svečano uručene Nagrade za znanost

Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je listu na sjednici održanoj 15. prosinca 2022. godine.

Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je listu na sjednici održanoj 15. prosinca 2022. godine.

Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu za 2022. godinu, koja se dodjeljuje najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti našeg Sveučilišta u znanstvenoj izvrsnosti, održana je u ponedjeljak 30. siječnja u vijećnici Senata Don Frane Bulić.

Ukupno je nagrađeno 20 znanstvenika koji su odabrani tako da je, sukladno znanstvenoj produktivnosti u 2021. godini trenutno zaposlenih znanstvenika na Sveučilištu u Splitu, Sveučilišna knjižnica napravila rang liste sa znanstvenim radovima indeksiranim u WoSCC i Scopus bazama podataka prema znanstvenim područjima kao temelj za dodjelu Nagrade za znanost za 2022. godinu. Uzimani su u obzir radovi s afilijacijom Sveučilišta u Splitu.

Uz broj objavljenih radova, pojedina povjerenstva primijenila su i dodatne kriterije znanstvene izvrsnosti poput kvalitete časopisa, doprinosa radu (glavni i dopisni autor). Za dodjelu nagrade u kategoriji znanstveni novaci, asistenti i poslijedoktorandi uzimani su u obzir kandidati s minimalno 3 objavljena rada u WoSCC ili Scopus bazi, a kao dodatni kriteriji kvaliteta časopisa i doprinos kandidata radu. Povjerenstva su predložila određeni broj kandidata za Nagradu za znanost Sveučilišta u Splitu za 2022. godinu, vodeći računa o ukupnom broju znanstvenika iz pojedinog područja. Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je listu na sjednici održanoj 15. prosinca 2022. godine.

Svečanosti su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prorektori prof. dr. sc. Igor Jerković, prof. dr. sc. Nikša Jajac, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Boris Maleš, gradonačelnik Grada Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak, i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić, čelnici sastavnica našeg Sveučilišta, kao i obitelji i prijatelji laureata.

Popis dobitnika po kategorijama dostupan je ovdje.

FOTO: PIXABAY