LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovativna rješenja za pametnije gradove

Smart City Challenge: u tijeku prijave za 24-satno natjecanje na Sveučilištu u Splitu

U sklopu Global Entrepreneurship Weeka održava se 24-satno natjecanje Smart City Challenge. Prijave sudionika zaprimaju se do 15. studenog.

U sklopu Global Entrepreneurship Weeka održava se 24-satno natjecanje Smart City Challenge. Prijave sudionika zaprimaju se do 15. studenog.

Od petka, 22. studenog, do nedjelje, 24. studenog, na Sveučilištu u Splitu održat će se Smart City Challenge hackathon, natjecanje u čijem se sklopu studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za to da učine svoj grad boljim mjestom mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. U ovom maratonskom natjecanju sudionici će morati razviti prototipna rješenja u jednom od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje te pametni građani.

Natjecanje će se održati u sklopu Global Entrepreneurship Weeka, a organiziraju ga Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Udruga programera informacijske tehnologije i tvrtka Lil Code Lab uz pokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. 

Smart City Challenge trajat će 24 sata bez pauze, nakon čega će timovi imati na raspolaganju 5 minuta kako bi svoja rješenja predstavili stručnom ocjenjivačkom sudu. Kako bi osigurali što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, natjecateljima će na raspolaganju biti i mentori koji će ih usmjeravati svojim znanjem i prijedlozima. Najbolji timovi osvojit će vrijedne nagrade, ali i potporu za ostvarivanje svojih zamišljenih projekata.

Ako i vi želite sudjelovati u ovom uzbudljivom natjecanju, prijaviti se možete do 15. studenog ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na poveznici. Prijaviti se možete kao pojedinačni natjecatelj ili kao tim koji može imati do četiri člana. Sudjelovanje na natjecanju otvoreno je svim punoljetnim osobama, neovisno o obrazovanju.

Sve dodatne informacije možete potražiti na službenoj web-stranici natjecanja.

 

FOTO: PIXABAY