LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nepostojeći poslovi

Slučaj prevare sa studentskim ugovorima: optuženi djelatnici zagrebačke visokoškolske ustanove

Počinjeno je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Počinjeno je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Policijska uprava zagrebačka provela je istragu slučaja prevare sa studentskim ugovorima. Sumnja se da je zaposlenik visokoškolske ustanove iz Zagreba (57) uz pomoć triju ženskih zaposlenica u starosti 58, 66 i 49 godina isplaćivao studente za neobavljen posao, prenosi Hrvatska danas.
 

Podizali plaće za poslove koji nisu odrađeni i pisali nepostojeće sate

 

Naime, osumnjičeni su pronalazili studente koji su za oko deset posto od iznosa vrijednosti navodno obavljenog posla, podizali studentske ugovore te ih neispunjene potpisivali. Osumnjičeni su tada unosili neistinite podatke o navodno obavljenom poslu i upisivali sate koji nisu odrađeni. Studenti uopće nisu obavljali navedene poslove, ali su osumnjičeni na njihove ugovore isplaćivali plaće za nepostojeće poslove.

Studenti bi zatim podizali novac isplaćen na njihove račune u banci te dogovoreni iznos zadržali za sebe, a ostatak predali osumnjičenima.

Za sada točan novčani iznos nepripadne imovinske koristi koju su osumnjičeni skupili nije poznat, ali zna se da je veći od 7960 eura, za koliko su oštetili visokoškolsku ustanovu.

Time su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Zagrebačka policija piše kako je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici po dovršenom kriminalističkom istraživanju.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA