LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Škole ipak same odlučuju o obliku nastave, ministar Fuchs još ne zna tko je što odabrao

Bliži se početak školske godine, a na školama je da odluče na koji će se način nastava odvijati.

Bliži se početak školske godine, a na školama je da odluče na koji će se način nastava odvijati.

S obzirom na to da je u posljednjim, detaljnijim preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja navedeno da će biti ponuđena tri modela nastave: nastava uživo u školi, mješoviti oblik nastave i nastava online, sada je upitno koje će škole i na koji način početi s nastavom od 7. rujna.
Vezano: MZO objavio novu, detaljniju verziju preporuka za organizaciju nastave u školama
To je pitanje ministru Fuchsu postavio Jutarnji list, a on je odgovorio da još nije upoznat s informacijama o tome koja je škola što odlučila:
– U ovom trenutku ne znam koje su škole odabrale koji oblik. To ćemo znati relativno skoro. Ono što će biti, to će biti da će škola početi 7. rujna. Nekome će početi škola 7. rujna u klupi, a nekome kod kuće, kako odluče organizaciono pojedine škole i osnivači, i to je u principu poruka što se tiče početka školske godine.
Učitelji su još uvijek skeptični oko nekih područja nastave i realizacije određenih uputa i preporuka, a to je za Zadarski.hr komentirala Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja.
– Sve je navedeno, ali vremena je malo, stvarno premalo. Sada će sve ići u skladu s odlukama ravnatelja. Teret je zapravo na osnivačima. Treba ih pustiti da se sada organiziraju najbolje što mogu. Treba to sve probaviti. Osnivači, satničari i ravnatelji moraju dobro iščitati svaku preporuku, silne protokole. Nitko nema izbora, promjene su prebrze. Bit će im teško u svakom slučaju.
Što se tiče objave preporuka za visoka učilišta, one su bile najavljene za kraj prošlog tjedna, no još uvijek nisu objavljene, zbog čega smo kontaktirali MZO te ćemo o odgovoru izvijestiti kada ga dobijemo.
FOTO: PIXABAY