LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Siemens Media Award 2024

Siemens nagrađuje najoriginalniji autorski rad na temu tehnologije

Autori finalnih pet radova otputovat će u Beč gdje će nazočiti svečanoj dodjeli Siemens Media Award, a potom će prisustvovati Balu Concordia. Finalni pobjednik Siemens Media Award 2024. bit će nagrađen putovanjem za dvoje na Salzburški ljetni festival.

Autori finalnih pet radova otputovat će u Beč gdje će nazočiti svečanoj dodjeli Siemens Media Award, a potom će prisustvovati Balu Concordia. Finalni pobjednik Siemens Media Award 2024. bit će nagrađen putovanjem za dvoje na Salzburški ljetni festival.

Siemens je ovog ožujka objavio natječaj pod Siemens Media Award 2024, regionalno natjecanje koje će se održati u devet zemalja srednje i istočne Europe (Hrvatska, Austrija, Mađarska, Poljska, Srbija, Slovačka, Češka, Bugarska i Slovenija). Tema natječaja je „Tehnologija sa svrhom“, a prijave su moguće još ovaj tjedan, točnije, do petka, 5. travnja 2024.

Na natječaju mogu sudjelovati novinari tiskanih medija, novinskih agencija, radija, TV i news portala, kao i blogeri, YouTuberi i drugi kreatori sadržaja na društvenim mrežama. Važan preduvjet je da je sadržaj objavljen u periodu između 1. travnja 2023. i 4. travnja 2024.

Siemens već godinama nagrađuje novinare za kvalitetne sadržaje o važnosti tehnologije u svakodnevnom životu, istovremeno potičući razmjenu znanja među autorima medijskih sadržaja u CEE regiji. Dosadašnjih je godina prvi krug natjecanja bio na lokalnoj razini, a prijavljene je radove ocijenio stručni žiri čiji su članovi bili predstavnici vodećih hrvatskih medija. Prošle je godine među hrvatskim radovima izabran članak mlade novinarke Donatelle Pauković iz Lidera, na temu „Bijeli hakeri protiv crnih: nude nadu – ako ne i spas“.
 

„Kada sam prošle godine izabrana za finalisticu Siemens Media Awarda iz Hrvatske, bilo mi je neizmjerno drago vidjeti da su moj trud i zalaganje prepoznati u struci, naročito zato što je priznanje uslijedilo nakon samo dvije godine rada u Lideru. Međutim, kao mladoj osobi koja često preispituje svoje mogućnosti, ova mi je nagrada također dala potrebnu motivaciju i samopouzdanje da ustrajem u svom poslu i dalje te mi je kroz poznanstva koja sam putem stekla otvorila nove prilike za daljnji profesionalni, ali i osobni razvoj“, izjavila je Donatella.


Za razliku od dosadašnjih natječaja, ovogodišnjeg dobitnika bira međunarodni žiri, koji će prvo odabrati pet najboljih originalnih radova. Autori odabranih pet radova će 24. svibnja otputovati u Beč gdje će nazočiti svečanoj dodjeli Siemens Media Award, a potom će prisustvovati Balu Concordia, tradicionalnom bečkom plesu za novinare, urednike, izdavače i autore te sve koji cijene nezavisno novinarstvo. Finalni pobjednik Siemens Media Award 2024. bit će nagrađen putovanjem za dvoje na Salzburški ljetni festival.

Više informacija o glavnoj temi natječaja, uvjetima i načinu prijave dostupno je na poveznici Siemens službenih stranica.

FOTO: Siemens; Siemens Media Award 2024.
FOTO: PEXELS