LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt LORI

Razvijanje STEM obrazovanja: Grad Ludbreg prvi u Hrvatskoj dobiva Newton sobe

Newton sobe će se sastojati od glavne prostorije s radnim stanicama, zone za suradnju za grupnu raspravu i razmišljanje, laboratorijskog prostora, skladišne ​​sobe, garderobe i radnog ureda za Newtonove učitelje.

Newton sobe će se sastojati od glavne prostorije s radnim stanicama, zone za suradnju za grupnu raspravu i razmišljanje, laboratorijskog prostora, skladišne ​​sobe, garderobe i radnog ureda za Newtonove učitelje.

Do kraja travnja 2024. godine, Ludbreg će postati prvi grad u Hrvatskoj gdje će biti instalirane tzv. Newton sobe. Kako piše Podravski list, riječ je o prostorijama u kojima će biti omogućena kvalitetna i praktična provedba obrazovnih programa na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike i to kroz (STEM područja).

U Francuskoj devetogodišnja djevojčica piše prijemni za fakultet


Ova inicijativa se provodi u sklopu projekta Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje (LORI), a sve će biti provedeno u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim veleučilištem u Čakovcu. Cjelokupan projekt košta nešto manje od tri milijuna eura, a većina sredstava je dobivena iz Europskih fondova.

Na sjednici Vlade najavljena ulaganja u obrazovanje – naprednija infrastruktura, jednake prilike za svu djecu


Newton sobe će se sastojati od glavne prostorije s radnim stanicama, zone za suradnju za grupnu raspravu i razmišljanje, laboratorijskog prostora, skladišne ​​sobe, garderobe i radnog ureda za Newtonove učitelje.

Projektom se planira riješiti problem nedostatnih prostora za STEM obrazovanje, nepostojanje adekvatno opremljenih STEM učionica, manjak znanja i vještina učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika u STEM području te smanjenih mogućnosti za učenike u postojećem osnovnoškolskom obrazovnom sustavu – rekla je Erina Stančin, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu - rekla je za Podravski list Erina Stančin, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu.

IZVOR: PODRAVSKI LIST
FOTO: PIXABAY