LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učenje o društvenim promjenama

Raznovrstan program na ovogodišnjim Studijima o mladima za mlade; prima se 15 sudionika

Inovativan program provodi se u svrhu obrazovanja mladih u području društvene promjene i organizacije civilnog društva. Prijave se zaprimaju još danas!

Inovativan program provodi se u svrhu obrazovanja mladih u području društvene promjene i organizacije civilnog društva. Prijave se zaprimaju još danas!

Mreža mladih Hrvatske devet godina provodi neslužbeni inovativni program za mlade pod nazivom Studiji o mladima za mlade u svrhu obrazovanja, informiranja i osnaživanja mladih u dobi od 18 do 30 godina aktivno ili početno uključenih u organizacije ili inicijative civilnog društva. U sklopu ovogodišnjeg programa s naslovom Mladi lideri – kritička promišljanja i zagovaranje promjena u zajednici polaznici će imati priliku usavršiti postojeća znanja i vještine zbog svog lakšeg doprinosa društvenoj promjeni. Između ostaloga, omogućit će im se osposobljavanje u sljedećim područjima:

  • zauzimanju odgovornog odnosa prema zajednici, uz poticanje društvenih promjena
  • korištenju metodologije u prepoznavanju, analiziranju i artikuliranju potreba i problema s kojima se mladi suočavaju
  • kritičkom promišljanju o pojedinim metodama, tehnikama i mogućnostima djelovanja u zajednici
  • primjeni znanja o novim oblicima suradnje u svojoj zajednici, posebice u novim društvenim pokretima.

Sadržaj programa obuhvaća dva edukacijska modula:

  • Liderstvo i društvena promjena – civilno društvo kao medij i prostor artikulacije i djelovanja mladih (Zagreb, od 15. do 17. ožujka)
  • Participativna istraživanja kao temelj kvalitetnog zagovaračkog procesa (Zagreb, od 17. do 19. svibnja)

Prvi navedeni modul bazirat će se na odnosu liderstva mladih i društvene promjene te promatranju zajednice kao sredstva pokretanja i suradnje, dok će drugi modul obraditi pitanje participativnih istraživanja kao preduvjeta kvalitetnog zagovaračkog procesa i samog zagovaranja pozitivnih političkih i društvenih promjena u sektoru mladih. Osim toga, sudionici će biti obvezni riješiti praktični zadatak raznovrsne tematike između dvaju modula.

Program će voditi iskusni edukatori u području rada s mladima, politika za mlade, metodologije istraživanja i doprinosa društvenoj promjeni. Voditeljsku palicu ove godine preuzimaju treneri Marko Kovačić i Emina Bužinkić. Uz njih, svoja će iskustva, mišljenja i savjete iznijeti različiti aktivisti i stručnjaci.

Rok je za prijavu 3. ožujka, a ona se, uz životopis, šalje na e-mail adresu: pjakovina@mmh.hr. Studiji su otvoreni za 15 mladih sudionika spremnih za rad i učenje o sebi, kao i o društvu u kojem žive. Organizator pokriva troškove školarine, puta, smještaja i prehrane polaznika, a sudjelovanje je na svim modulima obvezno. Više informacija moguće je pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY