LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Hrvatske pošte

Raspisan natječaj za dizajn nove poštanske marke; teme obuhvaćaju ljubimce, Uskrs, Tuđmana...

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za izradu poštanske marke za 2022. godinu, a krajnji rok za predaju radova je 20. lipnja 2021.

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za izradu poštanske marke za 2022. godinu, a krajnji rok za predaju radova je 20. lipnja 2021.

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za izradu likovnih/grafičkih rješenja prigodnih poštanskih maraka Republike Hrvatske za 2022. godinu. Sudjelovati mogu sve punoljetne fizičke osobe, pa čak i strani državljani ako zadovoljavaju preostale uvjete.

Sva korespondencija obavlja se na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu. Strani državljani za svoje usluge izrade dizajna moraju moći izdati račun, a ako dobiju nagradu, isplatit će se u eurima. 

Moguće je natjecati se za pojedinačnu temu ili za više tema te je za svaku moguće iznijeti nekoliko prijedloga. Natjecatelji trebaju likovno/grafičko rješenje izraditi u tehnici primjerenoj namjeni i formatu, a obavezno je Hrvatskoj pošti predati likovno rješenje u likovnoj tehnici kako bi se osigurala kvalitetna reprodukciju djela na markama.

Važno je napomenuti kako natjecatelji ne smiju otkriti javnosti svoje radove – dužni su ih držati anonimnim sve do objave rezultata Natječaja. U suprotnom, bit će isključeni iz Natječaja.

Teme za marke su sljedeće:

  1. Dječji svijet, kućni ljubimci
  2. Hrvatska flora, ruže (uzgoj: Josip Rogin)
  3. Uskrs
  4. Hrv. zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
  5. Znameniti Hrvati
  6. 100. obljetnica rođenja Franje Tuđmana
  7. Hrvatski turizam, Đakovo
  8. PUMed, antički mediteranski gradovi
  9. BIRDPEX, zaštićene vrste ptica
  10. 25. obljetnica Varaždinske biskupije
  11. Lokomotive
  12. Minerali i stijene
  13. FIFA World Cup.
Natječaj je otvoren od 15. ožujka, a krajnji rok za predaju radova je 20. lipnja 2021. Više o uvjetima natječaja, kao i o temama, objavljeno je ovdje
FOTO: PIXABAY